9.4 C
Trogir
Srijeda, 2 prosinca, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR U razredima su razmješteni tako da se ne približavaju jedni drugima

U razredima su razmješteni tako da se ne približavaju jedni drugima

Nastava za sve učenike razredne nastave započela je u ponedjeljak, 25. svibnja prema rasporedu koji je dostupan na oglasnim pločama i mrežnim stranicama osnovnih škola.

Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi. Škola na Trećem održavat će se do početka lipnja kako bi se osiguralo praćenje nastave za one učenike koji će još jedno vrijeme iz objektivnih ili subjektivnih razloga pratiti nastavu na daljinu. Također, škola ne uzima izjavu od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu.

Je li povratak u školu obvezan za sve učenike razredne nastave?

Upute HZJZ-a kažu da je škola sigurna za zaposlenike i učenike uz pridržavanje navedenih mjera pa učenici razredne nastave trebaju ići u školu. Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave.

Razlozi za nedolazak u školu mogu biti objektivni kao što su: bolest, izmještenost zbog potresa, osnivač ne može brzo osigurati primjeren prijevoz, lokalno žarište (primjer Brač) itd. Također, mogu biti i subjektivne okolnosti poput teško bolesne osobe u kućanstvu i roditelj se boji poslati dijete u školu iako u redovitoj situaciji to ne bi bila opravdana isprika.

Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi uz pomoć Škole na trećem, ali se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel.

U trogirskim osnovnim školama obavljene su sve organizacijske i tehničke pripreme za početak nastave te se rad u sadašnjim epidemiološkim uvjetima smatra sigurnim za svu djecu i zaposlenike.

-Nakon što su se djeca okupila u dvorištu razdvojili smo ih po razredima, dezinficirali im ruke i obuću. U razredima su razmješteni tako da se ne približavaju jedni drugima. Uglavnom su sretni i jedva su dočekali vratiti se u školske klupe. Nije isto kad vidite svoje prijatelje, a i sama prisutnost učiteljice puno znači. Djeca po inerciji idu jedni drugima u zagrljaj i mislim da nisu svjesni o čemu se radi, kazala je Zorana Brodarić, ravnateljica OŠ Majstora Radovana.

-Danas je u školi oko 70 posto učenika. Većina ih je zadovoljna što vide svoje prijatelje i učiteljicu. Drugi kažu kako im je bilo lijepo nastavu pratiti na daljinu. Uglavnom svi su sretni. Po mom mišljenju bilo bi bolje da smo ovu školsku godinu završili online, ali ja ne odlučujem o tome, izjavila je Edita Bratinčević, ravnateljica OŠ Petar Berislavić.

-Nedavno smo negodovali zbog nejasnih uputa koje su sada nešto malo jasnije. Mislim da će većina učenika ići u školu. Prvo je bio štrajk pa onda korona kriza. Skoro pola godine djeca nisu pohađala nastavu. Očekujem da ćemo u 9. mjesecu početi s normalnom školskom godinom, naravno ako sve bude u redu, prokomentirao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić, na naš upit o početku nastave u Trogiru.

Svim učenicima, roditeljima, učiteljima i ostalim dionicima odgojno-obrazovnog procesa želimo uspješan nastavak rada u novonastalim okolnostima!

ZADNJE OBJAVE

Najveći adventski vijenac osvanuo u Okrugu

Najveći adventski vijenac nastao je ovih dana u Okrugu na čijoj izradi je nekoliko entuzijasta radilo desetak dana. Na njemu su postavljene četiri bijele...

Od 1. prosinca započinje isplata božićnica za trogirske umirovljenike i nezaposlene

Umirovljenicima će se ovisno o visini mirovine isplaćivati od 200 do 400 kuna, a nezaposlenima 300 kuna Od 1. prosinca do 21. prosinca 2020. vršit...

Marina Vujčić nova je ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split

Marina Vujčić nova je ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split, odlučilo je Kazališno vijeće splitske nacionalne kazališne kuće na svojoj današnjoj sjednici. Vijeće je jednoglasnom odlukom...

Hvala svima koji su pristupili akciji!

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi DDK TROGIR, GDCK TROGIR I TRANSFUZIJE SPLIT održana je jučer na Batariji, dakako uz sve preporučene mjere zaštite. Darivatelji su...

CAMBI. I ROKO OVOG BOŽIĆA STAVLJAJU TOČKU NA SVE PORAZE 2020. GODINE

Nakon što su ove godine predstavili novo ime, imidž i glazbeni identitet u duetima s Giulianom i Nenom Belanom, CAMBI. se vraćaju s novom...