24 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAU OŠ Kralja Zvonimira u Segetu Donjem provode se brojni projekti

U OŠ Kralja Zvonimira u Segetu Donjem provode se brojni projekti

U OŠ Kralja Zvonimira u Segetu Donjem je vrlo veslo i aktivno. Od početka ove školske godine provode se brojni projekti…od posjeta Zubomobila preko nekoliko radionica za roditelje u suradnji s vanjskim predavačima, predavanja za učenike u suradnji s Policijom do djelovanja Kluba volontera, posjeta Nizozemskoj te upoznavanja drugih kultura kroz projektne dane…

Djelovanjem učenika volontera pokrenuto je i ostvareno nekoliko humanitarnih aktivnosti (Adventsko svjetlo, Socijalna samoposluga, Škola za Ruandu) kroz koje se prikupio novac za najugroženije obitelji iz naše sredine, prehrambene i higijenske potrepštine za socijalne samoposluge u Vukovaru i Splitu te Udrugu Betlehem u Vukovaru kao i novčana pomoć za školu u Africi.

U posljednja dva mjeseca odrađene su radionice upoznavanja Kine i Filipina, a u pripremi je dan Poljske. Djeca se najviše vesele degustaciji hrane te upoznavanju razlika između školskih sustava. Krajem školske godine planira se izložba na kojoj će svi zainteresirani građani moći osjetiti dašak dalekih i susjednih zemalja koje smo upoznali kroz radionice te se upoznati sa svim navedenim projektima.

Učenici volonteri iz područne škole u Ljubitovici su započeli s akcijom posjeta starijim i nemoćnim osobama u svojoj lokalnoj zajednici. Projekt je pokrenut prošle školske godine, a nastavio se uz pomoć donacije Udruge PortAgora iz Nizozemske.

U isto vrijeme volonteri iz matične škole surađuju s lokalnim vrtićem te je u pripremi projekt Knjigoljubac u pidžami.

U siječnju ove godine učenici matične i područne škole (Anđela Mitar, Marta Ana Špika, Karmen Mitar, Natali Pavković, Danijela Ševo, Lara Muselin, Blaž Višić, Katarina Debak, Josipa Mueslin) kao i tri naše bivše učenice (Antonela Šoda, Anamaria Rapić i Nina Guteša) su uz pratnju nastavnica posjetili Nizozemsku gdje su išli na poziv škole WegwijzerTilburgReeshof. Posjet Tilburgu je trajao pet dana  i osim samog posjeta školi gdje je kroz pjesmu, igru i ples predstavljen Seget, običaji, kultura kao i turističko-prirodne ljepote, učenici su se sastali s predstavnicima PortAgora te Veleposlanicom RH u Den Haagu Andreom Gustović-Ercegovac. Ovo nezaboravno i bogato iskustvo ne bi bilo moguće bez podrške i donacija: Općine Seget, Hotela Medene, gospođe Viktorije Kristić koja je osigurala donacije od strane SEA (South European Airlines d.o.o Trogir), Sps (Sustainable Planet Solution) &Vercouteren, GroenloOnly Express d.o.o by Croned i PortAgore (Centar za Europsku suradnju,Tilburg).

Škola je u suradnji s Nizozemskom, Rumunjskom, Poljskom i Italijom prijavila i sudjelovanje u Erasmus+ projektu, učenici sudjeluju u brojnim natjecanjima, neki su odabrani i za Centar izvrsnosti, održana je večer matematike, noć medijske kulture, prikupljao se stari papir, održana je radionica u suradnji sa slijepim i slabovidnim osobama, obilježen je dan Ružičastih majica, akcija darivanja knjiga, ozelenjivanje školskog vrta, razmjena straničnika s Litvom… 

-U pripremi je akcija uređivanja školskog igrališta, osnivanje Zadruge, osposobljavanje zelenog otoka ispred škole te još mnogi drugi projekti pa pozivamo sve da nas podrže te prate i dalje na našoj web i facebook stranici, poručuju učenici i djelatnici OŠ Kralja Zvonimira, na čelu s ravnateljem Dominikom Matkovićem.   

Foto: OŠ Kralja Zvonimira

{gallery}seget01{/gallery}

ZADNJE OBJAVE