21 C
Trogir
Nedjelja, 11 lipnja, 2023
NaslovnicaSPORTU okviru EU projekta „Sport4Citizens“ mladi sportaši prezentirali svoje klubove

U okviru EU projekta „Sport4Citizens“ mladi sportaši prezentirali svoje klubove

Grad Trogir je u suradnji sa Zajednicom sportova Grada Trogira i sportskim klubovima sa područja Grada u okviru EU projekta „Sport4Citizens“ organizirao prezentaciju sportskih klubova Grada Trogira.

Manifestacija se održala u subotu u Sportskoj dvorani „Vinko Kandija“ , a uz zamjenika gradonačelnika Viktora Novaka, otvorenju su, uz brojne sportske djelatnike, nazočili pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i gospodarski razvoj Patricija Pavlov sa suradnicima te Marin Pavković, predsjednik Zajednice sportova Grada Trogira.

Zainteresiranim budućim sportašima predstavili su se sportski klubovi sa područja Grada Trogira, većinom kolektivni sportovi,  a u prigodnom programu prikazane su vještine i demonstrativne utakmice. 

Svi zainteresirani imali su priliku raspitati se o uvjetima rada klubova, upisima i terminima treninga, a za sudionike manifestacije Grad Trogir je osigurao prigodne majice, kape i brošure.

Inače, „Sport4Citizens“ je zajednički projekt češkog grada Praga 5, kao nositelja projekta i gradova partnera, Trogira iz Hrvatske, Budimpešte – Ujbuda iz Mađarske, Bratislave – Petržalka iz Slovačke i Beograda – Savski venac iz Srbije.

Projekt je prijavljen 2015. godine na natječaj EAC/A04/2015. u okviru programa Europske unije „Erasmus +“ te je 2016. odobren za financiranje i provedbu. Financiran je iz sredstava Erasmus + Europske unije.

Predmet projekta „Sport4Citizens“ je promocija volonterskih sportskih aktivnosti, socijalne inkluzije, svijesti o važnosti bavljenja sportom i jednakim mogućnostima pristupa sportu za sve građane, a glavni cilj je potaknuti što veći broj građana da se uključe aktivnije u bavljenje sportskim aktivnostima. 

Foto: IRM

{gallery}sport3{/gallery}

ZADNJE OBJAVE