20 C
Trogir
Ponedjeljak, 21 rujna, 2020
Naslovnica SPORT U okviru EU projekta „Sport4Citizens“ mladi sportaši prezentirali svoje klubove

U okviru EU projekta „Sport4Citizens“ mladi sportaši prezentirali svoje klubove

Grad Trogir je u suradnji sa Zajednicom sportova Grada Trogira i sportskim klubovima sa područja Grada u okviru EU projekta „Sport4Citizens“ organizirao prezentaciju sportskih klubova Grada Trogira.

Manifestacija se održala u subotu u Sportskoj dvorani „Vinko Kandija“ , a uz zamjenika gradonačelnika Viktora Novaka, otvorenju su, uz brojne sportske djelatnike, nazočili pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i gospodarski razvoj Patricija Pavlov sa suradnicima te Marin Pavković, predsjednik Zajednice sportova Grada Trogira.

Zainteresiranim budućim sportašima predstavili su se sportski klubovi sa područja Grada Trogira, većinom kolektivni sportovi,  a u prigodnom programu prikazane su vještine i demonstrativne utakmice. 

Svi zainteresirani imali su priliku raspitati se o uvjetima rada klubova, upisima i terminima treninga, a za sudionike manifestacije Grad Trogir je osigurao prigodne majice, kape i brošure.

Inače, „Sport4Citizens“ je zajednički projekt češkog grada Praga 5, kao nositelja projekta i gradova partnera, Trogira iz Hrvatske, Budimpešte – Ujbuda iz Mađarske, Bratislave – Petržalka iz Slovačke i Beograda – Savski venac iz Srbije.

Projekt je prijavljen 2015. godine na natječaj EAC/A04/2015. u okviru programa Europske unije „Erasmus +“ te je 2016. odobren za financiranje i provedbu. Financiran je iz sredstava Erasmus + Europske unije.

Predmet projekta „Sport4Citizens“ je promocija volonterskih sportskih aktivnosti, socijalne inkluzije, svijesti o važnosti bavljenja sportom i jednakim mogućnostima pristupa sportu za sve građane, a glavni cilj je potaknuti što veći broj građana da se uključe aktivnije u bavljenje sportskim aktivnostima. 

Foto: IRM

{gallery}sport3{/gallery}

ZADNJE OBJAVE

Predstavljen projekt označavanja pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova

Šetnjom dijelom staza i prezentacijom postavljene signalizacije, predstavljen je jednogodišnji projekt Ekološke udruge Eko-Žedno „Označavanje pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova“

AUDIO: Peto izdanje emisije „KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM“

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati. Vaša pitanja su dobrodošla, a možete ih...

Stanovnici Sevida i Vinišća dobili vodu iz Krke. Napokon ćemo imati otvorene špine i moći ćemo se kupati, zalivati i sve ostalo!

„Dosanjan je san generacija svih Seviđana, sretno tekla kućama sevidskih težaka i ribara!“, kazala je to učiteljica razredne nastave Dijana Rinčić na...

GROZJE – rujanska ONLINE RADIONICA Muzeja grada Trogira

Pod rujnim naslovom Grozje muzejska pedagoginja Goranka Tomaš otkriva korak po korak upute za izradu tjednog planera. Nadamo se da ćete se okušati u izradi, uživati u procesu...

Puno smijeha pod zvizdama u kuli Kamerlengo

Sve one, koji se u petak, 18. rujna nađu u Trogiru, očekuju salve smijeha u Kuli Kamerlengo koja će ugostiti Splicki stand-up...