11 C
Trogir
Četvrtak, 1 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRU nedjelju kućama ponesite Betlehemsko svjetlo

U nedjelju kućama ponesite Betlehemsko svjetlo

Betlehemsko svjetlo u nedjelju je tradicionalno stiglo u Zagrebačku katedralu, u organizaciji Saveza izviđača Hrvatske i pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, uz poruku širenja mira među ljudima

Prema tradiciji svjetlo u Spilji Isusova rođenja u Betlehemu na prvu nedjelju Došašća pali predstavnik austrijskih izvođača i potom ga donosi u Austriju. U subotu su fenjere sa svjetlom nakon mise u Salzburgu austrijski izviđači ponijeli prema susjednim zemljama.

Zbog pandemije koronavirusa i zatvorene katedrale donošenje svjetla održano je na platou ispred katedrale.

  • U nedjelju, 12. prosinca Betlehemsko svijetlo stiglo je u Trogir. Najmlađi poletarci, njih šestero, u pratnji Iva Frane bili su po njega u Zagreb. Naravno, kao i svake godine vodili su ih naši vatrogasci te im se ovim putem iskreno zahvaljujem. Svijetlo se trenutno nalazi u prostorijama Odreda izviđača Trogir, a u nedjelju, 19. prosinca ga donosimo u katedralu u 08:00 sati kada je sveta misa pa se mole vjernici da ga preuzmu jer to je svijetlo ljubavi i mira, poručila je predsjednica trogirskih izviđača Božena Nadilo.  

ZADNJE OBJAVE