19 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAU Gradskoj knjižnici Trogir predstavljena zbirka "Priča se (p)o gradu IV"

U Gradskoj knjižnici Trogir predstavljena zbirka “Priča se (p)o gradu IV”

Četvrta zbirka kratkih priča pod nazivom „Priča se (p)o gradu IV“  predstavljena je u četvrtak u Gradskoj knjižnici Trogir. Riječ je o zbirci kratkih priča koje su tematski vezane za Trogir, a nastale su povodom natječaja kojeg je Knjižnica raspisala četvrti put. 

Zbirku su predstavili: književnica Dunja Kalilić, književni kritičar,  novinar, karikaturista, glazbenik i šansonijer Igor Brešan te ravnateljica Gradske knjižnice Trogir Sanda Marlais Buble. Oni su ujedno bili i članovi žirija za odabir najboljih priča. 

-Iako je od natječaja do tiskare za ovu četvrtu prošlo dosta vremena, naša radost što je večeras možemo predstaviti nije manja. Drago nam je što je ovaj projekt prepoznat kao nešto vrijedno. Knjižnica ga je započela 2012. godine s ciljem promocije pisane riječi, knjige i Trogira kao mjesta izuzetno bogate kulturno povijesne baštine koji ima moć raspiriti maštu mnogih kreativaca. I nadamo se da smo uspjeli jer na naše natječaje javljaju se ljudi iz cijele Hrvatske s pričama u kojima je Trogir katkada glavni, katkada sporedni motiv, ali kakav god motiv bio u pričama on se otvara u jednoj drugoj dimenziji, kazala je ravnateljica Marlais Buble. 

Od svih pristiglih priča čiji su se autori odazvali na posljednji natječaj žiri je  odabrao deset najboljih, a prvu nagradu dobila je priča MILI MOJ PUTNIČE IZ DALMACIJE autorice Helene Peričić. 

Drugonagrađena priča je ODRŽANA RIJEČ autora Marina Pelaića.  

Treću nagradu dijele dvije priče, a tri autora. Naime, riječ je o pričama: JUR NIJEDNA autora Denisa i Anite Peričić i priči 555,12 METARA autorice Ane Ban. 

U zbirci se nalaze priče Trogiranke Ivanke Stipčić  MACAKLINA i mlade Josipe Vukić  ZAMALO PARTIJA.   

Naslovnicu zbirke već je tradicionalno ilustrirala i grafički osmislila Sanja Zlatar. 

U glazbenom dijelu programa nastupila je Klapa Trogir.

{gallery}pricasepogradu{/gallery}

ZADNJE OBJAVE