15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIU borbi za zdravlje i život nema čekanja! Mladoj mami je potrebna...

U borbi za zdravlje i život nema čekanja! Mladoj mami je potrebna vaša pomoć

Mnogi zaboravljaju koliko je život nepredvidljiv, svakome od nas može se okrenuti preko noći na način da postanemo ovisni o tuđoj pomoći.

Treba imati na umu da se nesreća ne događa nužno nekome drugome, bilo tko od nas može postati protagonist slične priče kao što se dogodilo 38 – godišnjoj Splićanki Ivani Filipović Grčić. Mlada logopedica, majka osnovnoškolke prije nekoliko godina počela je borbu s melanomom. Nažalost, tumor se vratio, a liječenje u Hrvatskoj više nije adekvatno.

Osim same borbe za zdravlje, pred njom je dodatni izazov budući je jedina nada za uspješno liječenje odlazak u Izrael za što je potrebno 200 000 eura. Tamo je dostupna TIL (tumor – infiltrating – lymphocyte) Therapy kao jedna od najuspješnijih metoda liječenja na svijetu.

Prijatelji i kolege okupljeni u nastavnici.org su pokrenuli akciju pomoći.

Jedna od njih je Bruna Dadić koja nam se ovog puta nije obratili u funkciji zamjenice načelnika Općine Okrug, nego prvenstveno kao prijateljica i kolegica jer je s Ivanom često surađivala kao bivša voditeljica Županijskog vijeća edukacijsko rehabilitacijskog profila.

-Radi se o mojoj dragoj, divnoj, pametnoj, vrijednoj kolegici kojoj je u ovom trenutku hitno potrebna pomoć. Spomenuti iznos od 200 000 eura naravno nije mali, no Hrvatska se dosada pokazala kao izrazito empatična i brza u ovakvim situacijama. Za Ivanu mogu jamčiti kako se radi o skromnoj i samozatajnoj osobi koja do zadnjeg trena ne bi zatražila pomoć na ovakav način da to stvarno nije zadnja opcija. U dosadašnjoj borbi s bolesti oslanjala se samo na krug svojih najbližih, no na nagovor okoline odlučila je ipak popustiti. Treba reagirati brzo, svaki trenutak i svaka kuna je važna. Pozivam svih da pomognu u skladu sa mogućnostima. U procesu je organizacija službene humanitarne akcije s posebnim računom. Škola u kojoj Ivana radi kao stručni suradnik logoped također se aktivirala. Za koji dan svi će podaci biti potpuni i dostupni javnosti kao i ime akcije, kazala nam je Bruna Dadić.

Podršku Ivani i organizatorima akcije dajemo i mi te pozivamo sve dobre ljude da podijele informaciju kako bi Ivana što prije stigla do Izraela i nakon toga se još brže vratila kući zdrava svojoj kćerkici.

Podaci za uplatu:

Ivana Filipović – Grčić

Makarska ulica 15, 21000 Split

IBAN HR4223400093101027102 

(Privredna banka Zagreb)

Svrha uplate: Donacija

Pišu: Ana Rožić, Angela Lažeta

ZADNJE OBJAVE