31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIRSKI TAKSISTI ISKAZALI SVOJU HUMANOST

TROGIRSKI TAKSISTI ISKAZALI SVOJU HUMANOST

U jubilarnoj godini obilježavanja 110 godina igranja nogometa u Trogiru HNK “Slaven Trogir” dobio je hvalevrijednu donaciju od udruženja “Taksi Trogir”. To udruženje koje i samo ima tradiciju dugu više od pola stoljeća prepoznalo je koliko je snažno sportsko nasljeđe u njegovu gradu te se odlučilo na taj potez.

U ime svih taksista Vjekoslav Miše uručio je potvrdu o uplati 15 000 kuna predsjedniku kluba Mariju Juranoviću, a gdje bi drugdje nego u klupskim prostorijama na legendarnoj Batariji, nekadašnjoj livadi zvanoj Oprah, koja je još u 15. stoljeću služila za narodne igre, a i u 21. stoljeću služi trogirskim nogometašima za igranje “najpopularnije sporedne stvari na svijetu”.

Miše kaže kako je ideja “sinula” sasvim spontano u neslužbenom razgovoru s dogradonačelnikom Viktorom Novakom te da su se zdušno svi članovi njih 21 koliko ih broji udruženje i koji su redom iz Trogira svojim novčanim prilozima priključili akciji. Novac je doznajemo, namijenjen za trening kamp za djecu sportaše te će olakšati klubu i roditeljima odlazak djece na planinu Jahorinu gdje klub u suradnji s udrugom “Jahorinko” organizira nogometni kamp.

  • Trenutačno ni jedno od naše djece ne trenira u HNK “Slaven”, međutim mnogi od nas su svoje prve sportske korake napravili upravo u tom klubu, pa nas je “povukla” i ta nostalgija. Ovo je naša prva službena humanitarna akcija, iako je bilo neslužbenih donacija i prije. Osim “Slavena” u planu nam je i ubuduće pružiti financijsku potporu ostalim trogirskim sportskim klubovima te onima kojima je bilo kakva pomoć potrebna. Ovom našom akcijom želimo potaknuti i druge udruge i pojedince da djeluju na  isti način te da pokušamo svi zajedno stvoriti tradiciju redovitih humanitarnih akcija za sve potrebite u našem gradu. Nama taksistima, vjerujem kao i ostalima je cilj da stvorimo okruženje u kojemu će se svi zajedno osjećati kao dio jedne velike obitelji. Da surađujemo s Gradom obostrano se uvažavajući, jer svi mi moramo biti svjesni kako je Trogir poseban grad koji ima svoju dušu i ljepotu svjetski prepoznatljivu, ali i ljude s velikim srcem koji ga što je već potvrđeno mogu pokazati kada je to potrebno, kazuje Vjekoslav Miše.

Zahvalivši se taksistima predsjednik kluba Mario Juranović rekao je kako im 15 000 kuna puno znači, te da je novac najviše obradovao polaznike škole nogometa kojih je 240, a posebno njih stotinjak koji će polovinom i krajem idućeg mjeseca otputovati na četverodnevni nogometni kamp na Jahorini kojom prilikom će posjetiti i Sarajevo gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE