24 C
Trogir
NaslovnicaKULTURATrogirski muzej već tradicionalno sudjeluje u manifestaciji „Noć muzeja“

Trogirski muzej već tradicionalno sudjeluje u manifestaciji „Noć muzeja“

Umjesto tradicionalnog, zadnjeg petka u siječnju, Noć muzeja 2019. godine održala se 1. veljače. Među brojnim muzejima i baštinskim ustanovama diljem Hrvatske, u ovoj manifestaciji sudjelovao je i Muzej grada Trogira devetu godinu zaredom. 

Atrij Muzeja grada Trogira u Noći muzeja obogatila je izložba radova nastalih u okviru Erasmus + projekta o povijesnoj i prirodnoj baštini “Mystery of History”. Projekt je to koji u razdoblju od 1. rujna 2017. do 31. ožujka 2019. godine provode Osnovna škola Primorski Dolac iz Primorskog Dolca i Osnovna škola kraljice Jelene iz Solina kao partneri iz Hrvatske, Osnovna škola Mladika iz Ptuja, kao partner iz Slovenije te talijanski Istituto Comprensivo Statale Alda Costa iz Ferrare i Direzione Didattica VIII Circolo Piacenza iz Piacenze. 

Program Noći muzeja u Trogiru obogatili  su i glumci Amaterskog kazališta Moreta iz Kaštela koji su svoje likove odigrali u humorističnom dramoletu “Ča bi bilo, da je bilo”. 

Ova predstava nastala iz pera i u režiji prof. Marije Meri Bradarić govori o ljudskom licemjerju i pohlepi koji mogu upropastiti i najbolje planove i ideje tako da se naposljetku sve sruši – kao kula od karata.  

Svi posjetitelji koji su željeli znati više, krenuli su u šetnju palačom Garagnin – Fanfogna te na taj način od kustosica saznali  koje sve priče pričaju predmeti izloženi u stalnom postavu Muzeja grada Trogira, a i puno više.

Foto: IRM

{gallery}nocmuzeja9{/gallery}

ZADNJE OBJAVE