17 C
Trogir
Subota, 30 ožujka, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogirski muzej u Noći muzeja ´22. donosi novi digital(izira)ni sadržaj! Muzejska izdanja...

Trogirski muzej u Noći muzeja ´22. donosi novi digital(izira)ni sadržaj! Muzejska izdanja stižu online!

Nova godina, nova Noć muzeja, novi izazovi, a u Muzeju grada Trogira – novi digital(izira)ni sadržaj!

Sedamnaesta Noć muzeja održat će se, po dobrom starom običaju, posljednjeg petka u prvom mjesecu – 28. siječnja 2022. 

Uslijed pandemije, velik broj programa hrvatskih muzeja u okviru ove manifestacije preselio se u mrežni prostor. Što se samog Muzeja grada Trogira tiče, on je zbog sanacije muzejske zgrade zatvoren za posjetitelje od listopada prošle godine te mu fizički posjet zbog toga nije moguć. No, muzejske digitalne platforme dostupne su svim posjetiteljima od 0 do 24! Osim internetske stranice muzej-grada-trogira.hr muzejski sadržaj može se pratiti na blogu trogirtimetravel.blogspot.com, Facebook stranicama Muzej grada Trogira i Trogir Time Travel, na Instragramu @trogirmuseum, na platformi issuu te na YouTube kanalu.

Nakon što su prošle godine upravo u okviru manifestacije Noć muzeja predstavljeni prvi video uradci trogirskog muzeja i pokrenut YouTube kanal, ove godine digitalizacija ide dalje! Muzej grada Trogira započinje s objavom svojih izdanja na internetu, kako bi ona postala što dostupnija zainteresiranoj javnosti. Posebno veseli digitalizacija starih, rasprodanih izdanja, koji i nakon nekoliko godina od objave plijene pažnju publike.

Prva digitalizirana izdanja koja će biti dostupna na muzej-grada-trogira.hr od petka, 28. siječnja 2022. su najstarije izdanje Muzeja grada Trogira – višestruko prelomljeni deplijan u funkciji vodiča kroz stalni postav Muzeja iz 1967. godine te rasprodani katalog izložbe “50 godina Muzeja grada Trogira” iz 2013. godine.

Nadamo se da će biti zanimljiva literatura, ne samo u 17. Noći muzeja nego i svaki dan i noć u godinama koje slijede!

Tekst&foto: MGT

ZADNJE OBJAVE