10 C
Trogir
Subota, 16 ožujka, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogirska policija: Zabrana skretanja ispred Konzuma samo je jedan od prijedloga

Trogirska policija: Zabrana skretanja ispred Konzuma samo je jedan od prijedloga

Zabrana skretanja vozilima prema Segetu na prometno frekventnom raskrižju ispred trgovačkog centra “Konzum”, samo je jedan od prijedloga iznesenih na nedavno održanom sastanku trogirskoga gradonačelnika Ante Bilića s predstavnicima policije i Županijske uprave za ceste (ŽUC).

Po tom prijedlogu, koji bi se mogao nazvati i “krikom očajnika”, na  raskrižju ispred Konzuma, prometno najkritičnije zone tijekom ljetnih mjeseci,  svim vozilima koja dolaze s Čiova, zabranilo bi se skretanje za Seget.

-To je definitivno najkritičnija prometna točka što je potvrdila i naša analiza koju smo radili u subotu ujutro kad su promet vozila i protok pješaka najveći i najgušći. Po podacima koje smo dobili, trogirski turizam bilježi porast noćenja za 25 posto i to je osnova koja se uzima u analizi prometa. To znači da će ova godina, bar što se tiče prometne policije, biti jedna od najzahtjevnijih, rekao je za naš portal načelnik trogirske policije Marko Doljanin. 

Zabrana skretanja vozilima, koja iz smjera Čiova idu za Seget, samo je jedan od prijedloga o kojem su razgovarali s gradonačelnikom Bilićem i predstavnicima ŽUC-a, kaže Doljanin dodajući kako ne znači da će se taj prijedlog na kraju i provesti.

U svakom slučaju, prometni krkljanac koji u ljetnim mjesecima paralizira Trogir, ponukao je gradsku vlast, policiju i stručnjake ŽUC-a da pokušaju pronaći rješenje za koje su, baš kao i većina nas, mislili da nam ove godine neće trebati. No to je već nešto drugo. To je ona stara priča o novom čiovskom mostu, o obećanjima koje nismo kadri ispuniti čak ni onda kad nam za njih daju europski novac. Kad ga već spominjemo, podsjetimo  još  jednom s pravom gnjevne Trogirane na ono što i naši  gosti već znaju. Da je most bio završen u roku, danas trogirska policija ne bi razbijala glavu kako doskočiti problemima u prometu zbog kojih se ne kasni samo na avioletove nego i gubi glava.

Zato Doljanin i naglašava da će ova sezona biti najteža u povijesti jer su prometni koridori ostali isti dok se broj vozila, posebno onih koji prometuju prema Čiovu i obrnuto,  znatno povećao što ne ugrožava samo protočnost nego i sigurnost u prometu.

Hoće li se na na raskrižju ispred Konzuma, koje je policija ocijenila prometno najkritičnijom zonom tijekom ljetnih mjeseci, zabraniti skretanje za Seget, doznat ćemo do kraja ovog tjedna dokad bi se trebao održati još jedan sastanak o sigurnosti i regulaciji prometa tijekom ljetne sezone.

ZADNJE OBJAVE