20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIRANKA IVA ROŽIĆ, NAJBOLJA VATERPOLISTKINJA

TROGIRANKA IVA ROŽIĆ, NAJBOLJA VATERPOLISTKINJA

Mlada Trogiranka Iva Rožić koju je Hrvatski vaterpolski savez proglasio najboljom igračicom donijela je prekrasnu božićnu čestitku svome Trogiru, ali i susjednom Okrugu gdje je ta šesnaestogodišnjakinja s jedanaest godina zakoračila u bazen te uplovila u svoju sportsku čaroliju.

Stručna komisija na čelu s Milivojem Bebićem i treneri pri HVS-u odlučila je da Iva zaslužuje to prestižno priznanje, jer nastupa za seniorsku i juniorsku reprezentaciju, a na Europskom juniorskom prvenstvu u Šibeniku ove godine bila je treća strijelkinja dok je reprezentacija zauzela sedmo mjesto. Na prvenstvu RH za mlađe juniorke bila je uvjerljivo najbolja strijelkinja te je proglašena najboljom igračicom, dok je njezina ekipa “Pošk 1937” osvojila prvenstvo. Na proteklom državnom prvenstvu za seniorke bila je druga strijelkinja. Impozantni su to rezultati tako mlade djevojke na početku sportske karijere, zbog čega se Trogirom ovih dana širi divljenje i ponos.

Iva trenira i igra za splitski “Pošk 1937” te kako smo već spomenuli igra za juniorsku i seniorsku reprezentaciju, a protekle dvije sezone članica je seniorskog sastava “Mladost” u sklopu Dunav lige. No, svakako valja naglasiti kako je ona s vaterpolom počela “koketirati” s jedanaest godina nakon što se ranije okušala kao mažoretkinja i rukometašica. Bila je ona i tamo zapažena, ali bazen joj je cijelo to vrijeme bio veliki izazov, u koji je na kraju “zapela”. Za sve je kriva jedna utakmica na kojoj je s mladim vaterpolistima Vaterpolskog kluba Okruk igrala protiv ženske ekipe VK Bure. I upravo na toj utakmici, kako kaže Iva, dogodio se “Kairos”, sretni trenutak kada ju je zapazio trener “Poška” Nikša Savin i pozvao da bude članica njihovog kluba.“Tko okusi taj adrenalin u plavetnilu bazena, teško ga se odriče. Jednostavno, svaki trening, svako natjecanje doživljavam posebnim osjećajem. Dakako, za biti uspješan potrebna je ljubav, volja, te veliki rad i upornost, smiješi se simpatična šesnaestogodišnjakinja.”

Pitamo je kako je to uskladiti sport i školske obaveze. Inače, pohađa Obrtničku školu u Splitu – smjer frizer. “Dobrom organizacijom može se sve, s lakoćom nam odgovara”. Na drugi upit stigne li se baviti još nečim, doznajemo kako ima vremena i za vožnju biciklom te rolanje.

Svaki uspjeh prati nečija podrška, a u Ivinom slučaju to su njezini roditelji koji je svakodnevno odvoze u školu i na treninge u Split te su kako veli tata Frane, trener VK Okruk, sve svoje obveze uskladili s njezinim. Iako smo uvjereni da mu je srce od radosti zbog kćerine nagrade veliko kao kuća, tvrdi da su u obitelji ipak njome ostali pomalo zatečeni. Naime, znali su da posjeduje  kvalitete dobre igračice i vrsne strijelkinje. No, zbunilo ih je dodaje to što je po njihovom mišljenju premlada, tek joj je šesnaest godina, a u konkurenciji za nagradu su bile  puno starije i iskusnije djevojke.

Doznajemo kao su reakcije na nagradu bile vrlo pozitivne kod njezinih trenera u klubu i reprezentaciji, trenerice i izbornice reprezentacije Mie Šimunić, te prijatelja i rodbine. Tim čestitkama se pridružujemo i mi.”Bravo Iva, samo nastavi tako dalje, vjerujemo u tebe!”.

GORDANA DRAGAN

Foto: Privatni album

ZADNJE OBJAVE