14.5 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica KULTURA Trogiranima predstavljena monografija Stanka Karamana „Od kolijevke do Hajduka“

Trogiranima predstavljena monografija Stanka Karamana „Od kolijevke do Hajduka“

Monografija splitskog fotoreportera Stanka Karamana  „Od kolijevke do Hajduka“ predstavljena je ovog četvrtka u  Gradskoj knjižnici Trogir. 

Uz autora, o monografiji je govorila ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela Renata Dobrić, a kao gost glazbenik nastupio je Nenad Vetma.

 Ne tako davnu prošlost Dalmacije Stanko Karaman je prikazao na 370 stranica i 460 crno-bijelih fotografija popraćenih tekstom.  

Od prve fotografije ‘Baka i unuče’  do posljednje na kojoj su Tomislav Ivić i Špaco Poklepović, Karaman je prikazao život Dalmacije od konca šezdesetih do odlaska u mirovinu početkom dvijetisućitih.  

Stanko Karaman nam je tako darovao poprilično bogat spomenar jednog kraja. 

-Zadovoljstvo mi je predstaviti jedno ovakvo djelo. U ovoj monografiji su fotografije kroz koje je ispisana sva povijest Dalmacije. U svakoj od njih mogu se osjetiti mirisi i okusi Dalmacije. Možemo reći da je u njoj sadržana dalmatinska esencija koja prikazuje sve trenutke, od rođenja odnosno kolijevke pa do Hajduka koji je vječan, kazala je Dobrić.    

Foto: Gradska knjižnica Trogir

{gallery}karaman{/gallery}

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....