10 C
Trogir
Četvrtak, 15 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogirani svečano proslavili blagdan Gospe od Ružarija

Trogirani svečano proslavili blagdan Gospe od Ružarija

Blagdan Gospe od Ružarija proslavljen je u svim trogirskim župama, a u dominikanskom samostanu na rivi i procesijom Gospinim kipom ulicama grada.

Kip Majke Božje u procesiji su nosili članovi Udruge Gospe od Karmela, praćeni barjaktarima, svećenicima, članovima zbora te brojnim Gospinim štovateljima, a svečano misno slavlje predvodio je  provincijal Hrvatske dominikanske provincije o. Slavko Slišković, uz koncelebraciju starješine samostana fr.Petra Galića, OP. , fr. Veselka Begića i asistiranje fr. Ante Kazotija.

U propovijedi je predslavitelj misnog slavlja istaknuo kako razmatrajući krunicu mi otkrivamo put od onoga što je naše zemaljsko do onoga „što oko nije vidjelo ni uho čulo“, a Gospodin je pripravio onima koji ga ljube! Taj put nama je uzor i sigurnost da ako njime kročimo možemo i sami stići onamo gdje je Marija, kao prva od običnih ljudi već stigla, naglasio je o.Slišković i dodao kako nam krunica služi kao putokaz. U kršćanskom životu bolji vodič od krunice nećemo naći ! U krunici, usudio bih se kazati, nalazimo kompletan sadržaj naše vjere. Kad bi samo redovito molili krunicu, drugi nam katekizam ne bi trebao. Mnogi su tako i proživjeli svoj život i sačuvali svoju vjeru. Krunica je poruka ljubavi. U njoj na najljepši način otkrivamo Božju ljubav prema nama i svjedočimo svoju ljubav prema njemu. On nam nudi vodič na putu kojim ćemo zajedno s Marijom, koja je ne samo primjer, nego i slika svih nas, slika Crkve, putovati ovim svijetom te jednom doći do onog što je opisano slikom Kraljevstva u kojemu ćemo kako kaže Sveto Pismo „kraljevati zajedno s Kristom“, zaključio je propovijed provincijal Hrvatske dominikanske provincije o. Slavko Slišković. 

Nakon svete mise uslijedile su molitva krunice i litanije, a potom i molbenica Kraljici svete krunice.

FOTO: Samostan sv. Dominika

{gallery}gospaodruzarija{/gallery}

ZADNJE OBJAVE