18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIR Udario policijskog službenika šakom u glavu

TROGIR Udario policijskog službenika šakom u glavu

Prijavljen za napad na službenu osobu


U petak oko 18:00 sati u Policijsku postaju Trogir ušao je 28-godišnjak koji je ispred operativnog dežurstva vikao i prijetio policijskim službenicima, a nakon što je izašao iz postaje, nastavio je ispred zgrade narušavati javni red i mir vikom i galamom. Kada ga je policijski službenik upozorio i zatražio da prestane s galamom, počeo je vrijeđati policijskog službenika, te ga je udario šakom u glavu, nakon čega se dao u bijeg u čemu su ga spriječila dva policijski službenika koja su nad njim uporabila sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Policijski službenik kojeg je udario zadobio je lakšu ozljedu, a 28-godišnjak je odbio liječničku pomoć i odbio se podvrgnuti alkotestu radi čega je odveden na HMP Trogir. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Dok se nalazio u službenim prostorijama, u prostoriji za zadržavanje je pokušao razbiti inventar, lupao, vikao i galamio. Odveden je u bolnicu na pružanje liječničke pomoći, te je naknadno pušten iz bolnice.

Protiv 28-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom ODO Split zbog kaznenog djela Napad na službenu osobu i predan je pritvorskom nadzoniku.   

Tekst: PU splitsko -dalmatinska

ZADNJE OBJAVE