11 C
Trogir
Četvrtak, 1 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogir pružio podršku svim ženama oboljelim i liječenim od raka dojke

Trogir pružio podršku svim ženama oboljelim i liječenim od raka dojke

Race for the cure, najveći svjetski događaj u borbi protiv raka dojke, koji se održao ovog vikenda od 25. do 27. rujna, na jedan poseban, drugačiji način, pokazao je kako u teškim vremenima ne nedostaje altruizma i humanosti. Naime, udružile su se 32 zemlje Europe te je u virtualnoj utrci/šetnji sudjelovalo više od 41 000 građana.

Županijska liga protiv raka, kao članica Think Pink Europe i ove je godine sudjelovala u organizaciji tog velikog projekta. Tako se u 10 hrvatskih gradova, prijavilo 849 sudionika. Trčalo se i šetalo od Zagreba do Rijeke, po otocima Visu, Hvaru, Braču, od Trogira pa sve do Dubrovnika i Konavala, pojedinačno, u timovima vlastitoj organizaciji što prikazuju živopisne fotografije objavljene na društvenim mrežama.

U Trogiru je Race for the cure podržao Socijaldemokratski forum žena SDP Trogir

-Pružili smo podršku svim ženama oboljelim i liječenim od raka dojke šetajući 3 km od nasipa Brigi prema gradu, kroz glavnu ulicu, preko rive, na Fortin i natrag do nasipa. Pridružilo nam se 50-ak Trogirana te smo vrlo zadovoljni odazivom. Za sudjelovanje se trebalo prijaviti na link s društvenih mreža, uplatiti 52 kn, a sve prikupljeno ide onkologiji Split. Prošle godine bilo nas je tisuće u Splitu. Nažalost, ove zbog epidemiološke situacije odluka je bila da svaki grad može to organizirati na svom području. Našoj šetnji su se priključili gradonačelnik Ante Bilić te njegov zamjenik Viktor Novak. Hvala svima koji su uplatili sredstva kao sponzori i onima koji su se priključili šetnji, kazala nam je predsjednica Foruma Ružica Jakšić.

Tekst: AL

Foto: Županijska liga protiv raka – Split

ZADNJE OBJAVE