26 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogir predstavljen na Hrvatskoj večeri u Münchenu u sjedištu Münchner Merkur Media...

Trogir predstavljen na Hrvatskoj večeri u Münchenu u sjedištu Münchner Merkur Media Group

U Münchenu je u srijedu, 14.2.2024. godine održana Hrvatska večer u prostorijama Münchner Merkur Media Grupe u organizaciji I.D. Riva Tours GmbH 

Turistička zajednica grada Trogira imala je priliku predstaviti posebnosti grada Trogira za više od 300 čitatelja, gostiju i predstavnika medija u sjedištu Merkur Media Grupe, jedne od najpoznatijih njemačkih medijskih kuća. Münchner Merkur Media Group ima kroz svoje tiskano izdanje dnevnih novina više od 900 tisuća čitatelja na području Bavarske i Njemačke dnevno te više od 10 milijuna online čitatelja dnevno. Nakon video projekcija turističkih znamenitosti, brandinga grada majstora i nautičke vrijednosti koju Trogir posjeduje, posjetiteljima su članovi Društva Kameni cvit iz Trogira podijelili najpoznatiju trogirsku slasticu – Rafijol, a sve je pratio i nastup mandolinskog sastava „Rovinjež“.

Uz osobni pristup i zanimljivu prezentaciju prikazani su ključni atributi na kojima Trogir gradi i kontinuirano unaprjeđuje svoju turističku ponudu i njeguje tradicijske vrijednosti počevši od kulture, nautike te nematerijalne baštine i posebnosti kojih Trogir ima napretek. 

Osim toga, uz Trogir UNESCO biser, na Hrvatskoj večeri u Munchenu prezentirali su se TZ Splitsko-dalmatinske županije, Grad Makarska, Bol te ID Riva Tours koji su svojim prezentacijama, nastupima i degustacijama autohtonih proizvoda zajedno upotpunili doživljaj i dočarali kvalitetu i raznolikost prirodne, kulturne i povijesne baštine obalnog područja srednje Dalmacije.

Večer i prezentacije su svojim prisustvom uveličali redom ministrica turizma Republike Hrvatske Nikolina Brnjac, generalni konzul RH u Münchenu Vladimir Duvnjak, voditeljica ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Nera Miličić, direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović, zamjenik gradonačelnika Grada Trogira Viktor Novak, direktor Turističke zajednice Grada Trogira Marin Piveta, direktor TZ Bol i suradnici, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović sa suradnicima, predstavnici Munchner Merkur Media Group, brojni drugi gosti i predstavnici ministarstva turizma te medija iz RH i Njemačke uz domaćina gosp. Selimira Ognjenovića koji je zajedno sa svojim suradnicima iz I.D. Riva Tours GmbH, kao neprepoznatljivijeg predstavnika i poznavatelja Njemačkog tržišta uveličao prezentaciju Srednje Dalmacije na ovoj iznimno sadržajnoj večeri te tako uz veliki broj zainteresiranih gostiju potvrdio izniman značaj Njemačkog i Bavarskog tržišta za Dalmaciju. Rezime prezentacijske večeri u Münchenu bit će popraćen kroz medijske objave Merkur Media Grupe na području Bavarske u narednim tjednima što će dodatno doprinijeti promociji Trogira.

ZADNJE OBJAVE