37 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogir je u finalu Kupa Hrvatske

Trogir je u finalu Kupa Hrvatske

Rukometaši Trogira i PPD Zagreba igrat će u finalu 31. izdanja hrvatskog Kupa. Zagrebaši su u polufinalu bili bolji od Sesveta 30:24. Trogir je pak pobijedio Bjelovar 27:26 i po prvi put postao finalist Kupa. Zagrebu je to 30. jubilarno finale, Trogiru prvo.

Kao što se moglo i očekivati, susret Bjelovara i Trogira bio je prepun čvrstih duela, sjajnih vratarskih obrana i na kraju velike drame. Trogir je vodio od početka do kraja. U prvom dijelu njihova najveća prednost bila je pet pogodaka razlike. Bjelovar se jako mučio. Osim Matea Lukačaca nije imao pravog raspoloženog igrača koji bi mogao prepucati jako pokretljivu i čvrstu obranu Trogira. Uz sve Luka Baković je fantastično raspoložen i već u prvom dijelu imao je 9 obrana. Na kraju prve dionice Bjelovarci su zaostajali pet pogodaka (12:7).

Još desetak minuta u nastavku Trogir je čuvao tu razliku. Ali sredinom poluvremena i oni polako počinju padati s tempom. Iskusna momčad Bjelovara to koristi malo prije ulaska u posljednjih deset minuta i dolazi na minus dva (19:21). Panike ipak nema jer Trogirani ubrzo odgovaraju s tri pogotka u nizu i učinilo se tada prelamaju susret. Dvije minute prije kraja još uvijek su imali plus četiri. Bjelovar onda kreće u sveopću jurnjavu, krade im tri lopte i u posljednjim trenucima stiže do minimalnog zaostatka. Na njihovu žalost vremena za potpuni preokret više nije bilo i Trogir je mogao početi sa slavljem. S 8 pogodaka Mateo Lukačec bio je najbolji strijelac Bjelovara. Kod Trogira Luka Baković 14 obrana, Roko Tivković 6 pogodaka.

Finale 31. izdanja hrvatskog rukometnog Kupa na rasporedu je u nedjelju 28. svibnja u 15.15 sati, uz izravni prijenos na HTV 2.

Izvor: HRS

ZADNJE OBJAVE