18 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogir je i ovu godinu „Sigurna turistička destinacija“

Trogir je i ovu godinu „Sigurna turistička destinacija“

U sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija 2022“ u ponedjeljak su u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku stigli strani policijski službenici koji će tijekom ljeta obavljati poslove u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Tako će 17 stranih policajaca iz Italije, Francuske, Južne Koreje, Njemačke, Bavarske, Poljske, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Češke Republike djelovati u našoj županiji, a biti   će raspoređeni u policijskim postajama u Splitu, Trogiru, Omišu, Makarskoj. Poslove će također obavljati  u Postaji pomorske policije Split i u Postaji aerodromske policije Resnik.
Radit će na područjima na kojima ljetuje najveći broj gostiju iz njihovih zemalja. Uz ostale svakodnevne zadaće, značaj njihovog boravka i rada prvenstveno je razvidan u situacijama kada je stranim turistima potrebna pomoć policije, a njihovim sudjelovanjem u takvim situacijama nestaje i jezična barijera što znatno olakšava postupanje hrvatske policije.

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić zaželio je stranim policijskim službenicima dobrodošlicu te ugodan boravak i rad u Hrvatskoj.

-Svakako će nam vaša potpora biti potrebna posebno u komunikaciji sa stranim turistima koji ljetuju na našem području. S obzirom na odlična dosadašnja iskustva, nadam se da će i ova sezona biti uspješna i da ćete nam se opet vratiti iduće godine. Međunarodna  suradnja policijskih službenika u odori uistinu je uspješan i hvale vrijedan projekt i do sada je postigao odlične rezultate, kazao je načelnik Marendić.

– U PP Trogir došlo je četvero policijskih službenika iz Slovačke i Poljske, po dvoje iz svake zemlje. Velik je to značaj za turiste iz njihovih zemalja, ali i za naš grad. Naime, u razgovoru s turistima uvijek dobijemo povratnu informaciju o tome koliko im znači kad vide svoje policajce na ulicama, a i istraživanja kažu da to utječe na njihov osjećaj sigurnosti. Slovačke kolege ostaju do 15. rujna, a poljski će u Trogiru boraviti do kraja kolovoza, rekao je načelnik PP Trogir Marko Doljanin.

Foto: IRM i PP TROGIR

ZADNJE OBJAVE