13.9 C
Trogir
Četvrtak, 28 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIR„Trogir – grad od kamena i ljubavi“: Posjetite humanitarno događanje i pomozite...

„Trogir – grad od kamena i ljubavi“: Posjetite humanitarno događanje i pomozite u kupnji scala mobila

Želimo pokazati da nismo građani drugog reda i pomoći da Trogir nabavi scala mobil koji bi pomogao osobama s invaliditetom da se lakše kreću po gradskoj jezgri, poručio je predsjednik Udruge TOMS Ivica Bašić.

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca i povodom Međunarodnog dana volontera 5. prosinca, u Trogiru će se održati šestodnevno humanitarno događanje “Trogir – grad od kamena i ljubavi”. Organizator je Udruga tjelesnih invalida TOMS, a u suradnji i s potporom Grada Trogira, TZ Trogira, Muzejom Grada Trogira, Marisa centrom, restoranom Pašike te Dječjim vrtićem Trogir, Osnovnim školama Majstora Radovana i Petra Berislavića te Srednjom školom Ivana Lucića.

Program započinje 1. prosinca predstavom Amaterskog kazališta Moreta iz Kaštela, “Sve naše beside”, u 18 sati na prvom katu trgovačkog centra Marisa. U ponedjeljak, 3. prosinca, u Muzeju Grada otvara se izložba dječjih radova “Kako vidim osobe s invaliditetom”, a od 9.30 na malom mostu članovi Udruge TOMS građanima će dijeliti kolače. Istog dana, od 18 sati u Marisa centru, u sklopu razgovora “Život s darovanim teškoćama”, osobe s invaliditetom i one uključene u njihovu svakodnevnicu podijelit će svoje priče, iskustva i razmišljanja.

– Iako tradicionalno obilježavamo Dan osoba s invaliditetom, ovoliko događanja nikad nismo imali. Tako želimo pokazati da nismo građani drugog reda i da možemo organizirati ovakvo nešto. Program je osmišljen ne samo za osobe s invaliditetom nego i za sve građane. Pozivam sve da posjete izložbu te da dođu na predstavu i na druga događanja kako bi čuli priče iz perspektive ljudi koji su se rodili s invaliditetom – poručio je Ivica Bašić, predsjednik Udruge TOMS.

Povodom Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca od 18 sati u Marisa centru, održat će se razgovor pod nazivom “I činim pravu stvar”. Tijekom svih događanja posjetitelji će moći priložiti donaciju za uređaj scala mobil, koji Trogir još uvijek nema, a uvelike bi olakšao kretanje po staroj gradskoj jezgri osobama u invalidskim kolicima. 

 – Primijetili smo da ima sve više turista u kolicima koji zbog fizičkih prepreka ne mogu ući na neke lokacije. Ideja je da naši volonteri surađuju s Turističkom zajednicom te da donesu scala mobil svima kojima bude potreban. U staroj jezgri se ne mogu raditi nikakve intervencije u prostoru pa na ovaj način naša udruga želi pripomoći gradu u turističkoj ponudi, ali i našim građanima kojima je ta sprava potrebna – zaključio je Ivica Bašić.

 

ZADNJE OBJAVE