21 C
Trogir
Nedjelja, 25 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRTROGIR DOBIVA RECIKLAŽNO DVORIŠTE

TROGIR DOBIVA RECIKLAŽNO DVORIŠTE

Grad Trogir potpisao je ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta na lokaciji iznad stanice za tehnički pregled u Planom. Vrijednost ugovora je 4.800.000 kuna + PDV, a projekt financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz EU sredstava. Rok izgradnje je 8 mjeseci.

Ugovor je potpisan s tvrtkom G.T. Trade d.o.o. iz Splita kojoj je primarna djelatnost izgradnja i sanacija odlagališta otpada i jedan je od predvodnika u ovom segmentu poslovanja u Republici Hrvatskoj. 

U reciklažnom dvorištu otpad se zbrinjava na ekološki prihvatljiv način te se nakon ispravnog stavljanja u spremnike predaje ovlaštenim obrađivačima na daljnju obradu. U praksi to znači da građani imaju mogućnost besplatnog zbrinjavanja raznih vrsta otpada.

„Danas smo potpisali ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta. To je jedan standard koji smo davno trebali imati, ali napokon osigurali smo financije iz fondova EU tako da očekujemo da će na iduće proljeće Trogir dobit svoje prvo reciklažno dvorište.To će nam uvelike pomoći u namjeri da počnemo s odvajanjem otpada jer su nam to i obveze koje nam nalaže EU. Moramo podizati svijest građana da se otpad mora odvajati, jer znamo koje sve probleme imamo s otpadom, kako i mi, tako i cijela Dalmacija i Hrvatska. Za 10-ak dana će i fizički početi radovi na terenu. Očekujem da ćemo uskoro potpisati ugovor za sanaciju samog deponija u Planome.“, kazao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.  

 

ZADNJE OBJAVE