20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRTrogir dobio mobilno reciklažno dvorište

Trogir dobio mobilno reciklažno dvorište

Ovo je jedan od osnovnih koraka pri rješavanju problema odlaganja otpada u Trogiru, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić

Grad Trogir dobio je mobilno reciklažno dvorište. Radi se o pokretnoj jedinici koja služi odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada iz kućanstva. Otpad je potrebno prethodno razvrstati i u prikladnoj ambalaži može ga se predati u reciklažno dvorište, pri čemu je potrebno imati osobni identifikacijski dokument te posljednji plaćeni račun za komunalne usluge, prema uputama djelatnika Trogir Holdinga.

– Ovo reciklažno dvorište jedan je od osnovnih koraka pri rješavanju problema odlaganja otpada u Trogiru. Osim toga, počeli smo sa saniranjem divljih deponija, a inzistirat ćemo na tome da trajno rješenje za naš grad bude županijsko odlagalište otpada – istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Mobilno reciklažno dvorište mijenjat će lokacije po unaprijed zadanom rasporedu za svaki mjesec, pa je tako još danas i sutra u MO Plano (igralište društveni dom), od 30. studenog do 2. prosinca na Čiovu (PŠU Banj), od 7. do 9. prosinca u MO Travarica (Soline), a od 14. do 16. prosinca u MO Žedno (kod groblja). Radno vrijeme je: četvrtkom i petkom 12-16 h, a subotom 8-12h.

U mobilno reciklažno dvorište mogu se odložiti sljedeće vrste otpada:

-papir i karton,

-ambalaža od plastike,

-metala i stakla,

-ostala plastika,

-tekstil,

-baterije i akumulatori,

-lijekovi,

-boje,

-tinta,

-drvo koje sadrži opasne tvari,

-otpadna ulja (jestiva i motorna),

-metalna ambalaža pod tlakom,

-ambalaža od opasnih tvari,

-električni i elektronički otpad,

-fluorescentne i štedne žarulje,

-pesticidi,

-kiseline i lužine,

-fotografske kemikalije,

-deterdženti,

-glomazni otpad

{gallery}raspored{/gallery}

ZADNJE OBJAVE