31 C
Trogir
NaslovnicaSPORT„TROGIR BIKE WEEK 2017“ okupio bicikliste iz cijelog svijeta

„TROGIR BIKE WEEK 2017“ okupio bicikliste iz cijelog svijeta

BK „Kairos” u suradnji s Gradom Trogirom i TZ Trogir ove je  godine, pod posebnim pokroviteljstvom Ministarstva turizma, za sve ljubitelje biciklizma organizirao „TROGIR BIKE WEEK 2017“.

Biciklistički tjedan je započeo u srijedu startom druge etape Toura of Croatia, a u nedjelju su se održale utrka  ‘2Islands On 2Wheels 2017’ i tradicionalna Trogirska biciklijada za rekreativce, u organizaciji Grada Trogira, TZ te  Biciklističkih klubova “Kairos” i “Orlov krug”.

Utrka se bodovala  za Kup Hrvatske i startala je s trogirske rive, a  biciklisti su vozili preko čiovskog mosta, makadamskim putevima od mjesta Žedno na vrhu otoka, potom do Slatina na istočnoj strani Čiova te natrag na cilj opet na trogirskoj rivi.

Kup Hrvatske vozio se u duljini od 65 km (dva kruga), dok su rekreativci vozili  jedan krug duljine 30 km.

Glasnogovornik BK Kairosa Ciprijan Buble zadovoljan je drugom po redu utrkom ‘2Islands On 2Wheels 2017’ na kojoj je sudjelovalo preko dvjesto ljubitelja biciklizma. 120 biciklista borilo se za medalju u Kupu Hrvatske i u rekreativnom djelu utrke dok je 90 biciklista sudjelovalo u amaterskoj biciklijadi. Buble je najavio istu manifestaciju i dogodine, a koja će biti još bolja od ovogodišnje.

Pobjednici su se birali u trinaest kategorija. U Elite kategoriji pobjedu su odnijeli Milo Pilski (BGK Tuškanac) i  Sabina Rzepka (GK Cyklosport). U kategoriji rekreativaca pobijedili  su Irvin Hušić (BK Cazin)  i Silvija Orlović (BK Aks) . U kategoriji kadeti zlatnim medaljama su se okitili Matija Orlović (BK Aks) i Karmen Škiljić (BK Aks) .

Valja istaknuti kako je Jorgen Huybrechts iz domaćinskog kluba BK Kairos osvojio zlatnu medalju u kategoriji Veterani B.

 Za sve sudionike utrke organizirana je lutrija s brojnim vrijednim nagradama, a glavnu nagradu, 7 dana/All inclusive za dvije osobe na Karibima osvojio je Matej Kuliš.

Foto: Ivan Dujić Duja

{gallery}bikeweek{/gallery}

ZADNJE OBJAVE