25 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaSPORTTrener rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat : 'Ako nas ove šamarčine nisu osvijestile...'

Trener rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat : ‘Ako nas ove šamarčine nisu osvijestile…’

Pred novinarima je dan poslije umjesto izbornika Červara ostao trener reprezentacije Hrvoje Horvat. Nije pobjegao od teških pitanja, makar ono što će napraviti Lino teško i sam može odgonetnuti.

Dok je šef putovao prema Zagrebu, igrači su odradili posao u Spaladium Areni, došli na ručak, a potom krenuli na avion.

“Izgubili smo dva boda na koja smo računali. Treba se sada konsolidirati, podignuti glave i idemo dalje. Utakmica nije bila dobra u puno segmenata. Treba se što bolje pripremiti za nastavak prvenstva. Bili smo opčinjeni atmosferom i publikom i mislili smo da će nas to voditi do pobjede, a bez borbe ne može. Ipak, i dalje ovisimo sami o sebi”, rekao je Hrvoje Horvat uoči puta u Zagreb.

 Sada trebamo dobiti sve do kraja…

“Sva sreća da još ovisimo sami o sebi, ali ne smijemo si priuštiti novi loš korak.  Ako nas ove šamarčine koje smo dobili od Šveđana nisu osvijestile ništa nam neće pomoći”, poručio je Horvat.

Nakon što je zauzela drugo mjesto u skupini u Splitu, Hrvatska će u drugom krugu u Zagrebu prvi nastup imati već u četvrtak protiv Bjelorusije. Slijedi dvoboj protiv Norveške u subotu, dok će u posljednjoj utakmici skupine I igrati 24. siječnja protiv Francuske.

Hrvatska je u drugi krug natjecanja prenijela dva boda, kao i Norveška. Švedska i Francuska su prenijele po četiri boda, dok su Bjelorusija i Srbija u Zagreb krenule bez bodova. Prve dvije reprezentacije iz skupine izborit će nastup u polufinalu.

“Nakon ovakve utakmice protiv Švedske teško je nešto pametno reći. Više ćemo razgovarati sada i gledati naše greške, ali nemamo puno vremena. Sutra je Bjelorusija koju moramo ozbiljno shvatiti, vjerujem u svoje suigrače. Nije sve išlo po planu, ali što je tu je. Sve je i dalje u našim rukama, no moramo podići sve segmente igre”, reklo je iskusno reprezentativno krilo Zlatko Horvat prije puta u Zagreb.

U utakmici protiv Švedske Hrvatska je podbacila posebice u igri u obrani, a s tim se slaže i vratar Ivan Stevanović.

“Teško je išta reći u ovim trenucima. Bili smo loši u svim segmentima igre. Nije izgledalo dobro ni u napadu ni u obrani. Nadam se da ćemo već danas vidjeti gdje je bio problem. Moramo se pripremiti za Bjelorusiju koja je ozbiljna momčad protiv koje smo već prije imali problema, ali nećemo se predavati”, najavio je Stevanović.

Izvor: SN

 

ZADNJE OBJAVE