18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRTONĆI BREŠAN, OVOGODIŠNJI NAJ-VATROGASAC

TONĆI BREŠAN, OVOGODIŠNJI NAJ-VATROGASAC

 Javna vatrogasna postrojba grada  Trogira za ovogodišnjeg najboljeg vatrogasca imenovala je Tonća Brešana. Riječ je o tamošnjem zaposleniku, a u obrazloženju se navodi kako je razlog toj laskavoj  tituli njegovo uzorno i odgovorno ponašanje za vrijeme  obnašanja dežurstava  i vatrogasnih intervencija , savjesno obavljanje povjerenih mu zadaća za vrijeme i izvan redovitog radnog vremena te nadasve kolegijalno i vedro raspoloženje koje širi među svojim kolegama.

Posebno se ističe  njegovo zalaganje za vrijeme gašenja  prošlogodišnjeg požara  koji je  trajao  od drugog do šestog kolovoza na području Segeta Gornjeg, Trogira i Labina. S  kolegama iz smjene koji su prvi pristigli na teren proveo više od 24 sata .

Tonći je rođen 28. veljače 1984. godine. Član je DVD-a Trogir od 2001. godine. Od svibnja 2019. zaposlen je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Trogira na radnom mjestu vatrogasac-vozač. Vatrogasni je časnik I. klase od 2011. godine i nositelj Srebrne vatrogasne plamenice od 2018. godine. Valja podsjetiti kako su njegov otac Marinko i stric Vinko također bili vatrogasci. 

U utorak 8. ovog mjeseca u 11 sati primit će ga gradonačelnik Ante Bilić koji će mu uz prigodne riječi čestitke uručiti zahvalnicu.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE