19 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRTOMS: „Pomozi da i ja završim školu“

TOMS: „Pomozi da i ja završim školu“

Već petu godinu za redom MFS-EMMAUS se brine o školovanju afričke djece u dalekoj Burkini Faso, zemlji koja slovi za jednu od pet najsiromašnijih zemalja u svijetu i u kojoj je pored siromaštva jedan od najvećih problema nepismenost. Iako trošne i prašnjave klupe afričkih škola ne pokazuju jak napredak ove populacije, one uistinu prave prekretnicu na dosadašnji jako slab odaziv mališana na školovanje sa velikom željom za učenjem i obrazovanjem. Da li zbog neimaštine ili konzervativnog odgoja proteklih generacija, svejedno je školstvo svake nove godine sve siromašnije po broju đaka.

Malim odricanjima dobrih ljudi ta situacija se može promijeniti na bolje. Tako su zahvaljujući akciji koja se provodi od 2014. godine pod nazivom TESTIRAJ SVOJU HUMANOST “Pomozi mi da i ja završim školu” protekle godine osigurane stipendije za 1673 djece. Novac je stigao u ruke mališana koji sada imaju priliku da sjednu u školske klupe, a osim znanja i obrazovanja, pružen im je siguran obrok u školskoj kantini te nada u svjetliju budućnost.

U duhu solidarnosti i slijedeći pozitivne ciljeve Emmaus pokreta, zaposlenici udruge TOMS odlučili su podržati projekt „Pomozi da i ja završim školu“ u sklopu kojeg MFS Doboj Istok prikuplja stipendije za školovanje djece u Burkini Faso, jednoj od najsiromašnijih zemalja svijeta, te prikupiti iznos od 1500 € za stipendiranje 100 djece.

Godišnja školarina za jedno dijete iznosi 15 €, a osjećaj da ste svojim skromnim doprinosom nekom pomogli da završi školu je neprocjenjiv…

UKOLIKO NAM SE ŽELITE PRIDRUŽITI, GODIŠNJU ČLANARINU ZA JEDNO DIJETE – 15 € U PROTUVRIJEDNOSTI OD 115,00 KUNA (ili za više djece) MOŽETE UPLATITI NA BROJ ŽIRO RAČUNA UDRUGE HR53 24070001100582245, OTP BANKA, POZIV NA BROJ:31-12-2019, MODEL: HR 00. UZ OBVEZU U RUBRIKU OPIS PLAĆANJA: ZA Burkini Faso.

HVALA SVIMA!

Tekst: Udruga Toms

 

ZADNJE OBJAVE