13.1 C
Trogir
Nedjelja, 25 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Svjetski putnik i ekolog Martin Hutchinson stigao u Trogir

Svjetski putnik i ekolog Martin Hutchinson stigao u Trogir

Martin Hutchinson, bivši vatrogasac iz Engleske, koji je na svjetskoj turneji za okoliš, stigao je u četvrtak u Trogir .

Društvo mu pravi njegov vjerni prijatelj pas Starsky s kojim na biciklu obilazi svijet. Putujući Hrvatskom zaustavili su se u Trogiru gdje su ih svečano dočekali i primili trogirski vatrogasci.  

Nakon dvodnevnog odmora kreću za Split, a potom dalje prema jugu Hrvatske.  

Martinu je želja posaditi stablo u svako mjesto gdje se zaustavi pa je tako i u Trogiru zajedno sa zapovjednikom DVD-a Trogir Marinom Bublom i članovima DVD-a zasadio stablo masline.

Dvanaesto je to stablo koje je posadio u Hrvatskoj i očekuje da će ih biti još mnogo. 

Inače, svjetska turneja za okoliš  ovog pedesetosmogodišnjaka traje preko 14 godina tijekom kojih je posjetio preko 36 zemalja i 701 školu u kojima je održao predavanje. 

Prvo je krenuo pješice, a u posljednje vrijeme on i njegov Starsky putuju biciklom.  

– Svi zajedno možemo mnogo toga napraviti za ljepši i bolji svijet u kojem živimo. Sadnja stabala je jedan od primjera, ali nemojmo bacati smeće po ulicama gdje god stignemo. Reciklirajmo što više. Važna je i edukacija, zbog čega održavam predavanja diljem svijeta, rekao je ovaj svjetski poznati ekolog, koji u subotu nastavlja put prema Splitu. 

Zahvalio je trogirskim vatrogascima na gostoprimstvu i obećao da će jednom svratiti kako bi vidio koliko je izraslo stablo masline. 

Foto: IRM 

{gallery}vatrogasacmartin{/gallery}

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....