7 C
Trogir
Petak, 21 siječnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRSvjetski putnik i ekolog Martin Hutchinson stigao u Trogir

Svjetski putnik i ekolog Martin Hutchinson stigao u Trogir

Martin Hutchinson, bivši vatrogasac iz Engleske, koji je na svjetskoj turneji za okoliš, stigao je u četvrtak u Trogir .

Društvo mu pravi njegov vjerni prijatelj pas Starsky s kojim na biciklu obilazi svijet. Putujući Hrvatskom zaustavili su se u Trogiru gdje su ih svečano dočekali i primili trogirski vatrogasci.  

Nakon dvodnevnog odmora kreću za Split, a potom dalje prema jugu Hrvatske.  

Martinu je želja posaditi stablo u svako mjesto gdje se zaustavi pa je tako i u Trogiru zajedno sa zapovjednikom DVD-a Trogir Marinom Bublom i članovima DVD-a zasadio stablo masline.

Dvanaesto je to stablo koje je posadio u Hrvatskoj i očekuje da će ih biti još mnogo. 

Inače, svjetska turneja za okoliš  ovog pedesetosmogodišnjaka traje preko 14 godina tijekom kojih je posjetio preko 36 zemalja i 701 školu u kojima je održao predavanje. 

Prvo je krenuo pješice, a u posljednje vrijeme on i njegov Starsky putuju biciklom.  

– Svi zajedno možemo mnogo toga napraviti za ljepši i bolji svijet u kojem živimo. Sadnja stabala je jedan od primjera, ali nemojmo bacati smeće po ulicama gdje god stignemo. Reciklirajmo što više. Važna je i edukacija, zbog čega održavam predavanja diljem svijeta, rekao je ovaj svjetski poznati ekolog, koji u subotu nastavlja put prema Splitu. 

Zahvalio je trogirskim vatrogascima na gostoprimstvu i obećao da će jednom svratiti kako bi vidio koliko je izraslo stablo masline. 

Foto: IRM 

{gallery}vatrogasacmartin{/gallery}

ZADNJE OBJAVE