23 C
Trogir
NaslovnicaKULTURASvjetski priznate gitarističke zvijezde u Splitu: Kreću 7. 'Dani klasične gitare'

Svjetski priznate gitarističke zvijezde u Splitu: Kreću 7. ‘Dani klasične gitare’

 

Sedmo izdanje međunarodnog festivala „Dani klasične gitare“ održat će se u periodu od utorka 29. listopada do subote 2. studenog u Splitu i Solinu

Manifestacija ‘Dani klasične gitare’ sedmu godinu zaredom objedinjuje koncerte vrhunskih umjetnika, predavanja i predstavljanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva za gitaru, kao i seminare i radionice sa mladima u cilju njihovog usavršavanja i postizanja izvrsnosti na sviračkom i umjetničkom polju. 

Kroz gostovanja gitarista iz različitih djelova Hrvatske i inozemstva otvaraju se mogućnosti suradnje među gitaristima svih generacija, a gostovanjima svjetskih gitarističkih zvijezda Split se dodatno potvrđuje kao jedan od kulturnih-gitarističkih centara Hrvatske i Europe.

Ove godine Dani klasične gitare donose četiri vrhunska koncerta. Nastupit će:

Petar Čulić u utorak 29. listopada u 19.30 sati u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac u Sveučilišnoj knjižnici.

Dan poslije svirat će Aniello Desiderio iz Italije od 19:30 sati u Muzeju grada Splita, a u Domu kulture Zvonimir u Solinu u četvrtak, 31. listopada u isto vrijeme svoje skladbe predstavit će se Petrit Ceku na gitari i Kajana Pačko na violončelu. 

Program sedme manifestacije zatvorit će 2. studenog u 17 sati u Etnografskom muzeju grada Splita mladi gitaristički virtuozi.

Izvor: Dalmacija News

ZADNJE OBJAVE