24 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaSPORT“Svjetske igre borilačkih sportova” ponovno u Splitu

“Svjetske igre borilačkih sportova” ponovno u Splitu

Na ovogodišnjem WMAG-u se očekuju nastupi više stotina sportaša iz preko 15 država svijeta

Grad Split u organizaciji s JJK Teamom Uragan te uz pokroviteljstvo Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Županije Splitsko-dalmatinske i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, će od 28. do 30. srpnja ove godine biti domaćin “Svjetskih igara borilačkih sportova (WMAG 2017)”

Na ovogodišnjem WMAG-u se očekuju nastupi više stotina sportaša iz preko 15 država svijeta, a prema najavi organizatora, osim iz Hrvatske gdje se očekuje rekordan broj prijava, zasada su prijavljeni natjecatelji iz Njemačke, BiH, Španjolske, Rusije, Srbije, SAD-a, Crne Gore, Slovačke, Turkmenistana, Ukrajine, Irana, Azerbajdžana.

Posjetitelji će kroz ova tri dana moći uživati u natjecanjima u više borilačkih stilova poput jujitse, grapplinga, MMA, karatea i kickboxinga, a slobodan ulaz za sve zainteresirane.

U sklopu WMAG-a će biti održano službeno “Svjetsko prvenstvo u combat jujitsi “ispred “Svjetske combat jujitsu federacije” (CJJF) na kojem se očekuje rekordan broj natjecatelja te “Open Sixt World Cup” u grapplingu i MMA-u gdje posebnu pozornost privlače iznimno dobri i tradicionalno uvijek neugodni natjecatelji iz Rusije, Ukrajine i Azerbajdžana.

Od hrvatskih predstavnika, dosadašnjih godina su bili iznimno uspješni klubovi i natjecatelji iz Zagreba (JJK Magnetsu i Ban Team Zagreb), splitski BJJ Alliance i Uragan, trogirski Underground Black Gym, dok ove godine ozbiljno treba računati na dubrovačke Gladijatore za koje se po imenima i najavama očekuje da bi mogli biti u završnim grappling i MMA mečevima, na kojima pretendiraju, ići do kraja i boriti se za titulu najbolje ekipe/natjecatelja u divizijama.

Lanjski primat po grappling i MMA kategorijama osvojili su upravo ukrajinski i ruski borci koji su dominirali natjecanjem dok su najbolji hrvatski natjecatelji u seniuorskim grappling i MMA kategorijama bili iz zagrebačkog JJK Magnetsu-a koji su se sa njima sjajno nosili u finalnim završnicama.

Izvor: dalmacijadanas.hr

ZADNJE OBJAVE