12 C
Trogir
NaslovnicaSPORTTrogirski jedriličari - viceprvaci Europe

Trogirski jedriličari – viceprvaci Europe

U utorak je u Jedriličarskom klubu Trogir upriličena proslava za viceprvake Europe u klasi Seascape 18. Naime, trogirska posada sastavljena od iskusnih mladih jedriličara (Ante Botica – kormilar, Tudor Bilić i Vedran Rožić) je u Portorožu osvojila srebrnu medalju. 

Jedrilo se 4 dana po jako čudnim i nepovoljnim vremenskim uvjetima. Prva tri dana vjetar je bio slab (do 10 čvorova) a zadnji dan, kad je pojačao na 12-15 čvorova, pokazali smo naše znanje i volju te dojedrili do drugog mjesta u ukupnom poretku. Natjecalo se ukupno 35 posada iz 10 europskih država – rekao je Tudor Bilić 

-Ovo nam je prva regata, a koristili smo jedra “Adria sails”, specijalno dizajnirana i proizvedena kod nas u Trogiru – dodao je Vedran Rožić, jedan od članova posade.

Pina Buble viceprvakinja je Hrvatske do 12 godina u klasi Techno 293,  a  Nikola Stipčić je u klasi Techno 293 osvojio treće mjesto na međunarodnom češkom kupu na kojem su sudjelovali jedriličari iz pet država.

-Čestitke našim jedriličarima na uspjehu koji su ostvarili te nadam se da će i dalje, s istim uspjehom, braniti boje svoga kluba – rekao  je gradonačelnik Trogira Ante Bilić, koji je  uveličao slavlje naših jedriličara.

Tekst i foto: Joško Herceg 

{gallery}jedrilicarski03{/gallery}

ZADNJE OBJAVE