21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAStranačko druženje u Trogiru: Cappelli podržao Bobana i Baturinu

Stranačko druženje u Trogiru: Cappelli podržao Bobana i Baturinu

Uoči drugog kruga izbora, koji će se održati sljedeće nedjelje, HDZ-ov kandidat za splitsko- dalmatinskog župana Blaženko Boban posjetio je Trogir koji će u velikom finalu 4. lipnja  birati novog župana, ali i odlučivati o svome gradonačelniku.

I dok Bobanu na megdan dolazi Mostov Miro Bulj, Trogirani će  nasljednika​ Ante Stipčića birati između njegova stranačkog kolege Ivice Baturine i SDP-ova kandidata Ante Bilića. I Boban i Baturina, kojima je podršku dao HDZ-ov ministar turizma Gari Cappelli, uvjereni su u  izbornu pobjedu, a isto misli i šef županijskog HDZ-a Ante Sanader čija je stranka na izborima za lokalnu upravu osvojila 38 posto glasova ili 22 skupštinska mandata. HDZ-ov kandidat za župana Blaženko Boban, koji je u prvom krugu dobio oko 42 posto glasova ili dvostruko više od Bulja, rekao je za Trogirski portal da je siguran u svoju pobjedu, ali da priželjkuje veći odaziv birača, pogotovo onih čiji su favoriti ispali u prvom krugu.

– Otkad sam službeno u kampanji, a uključio sam se tri tjedna prije prvog kruga, posjetio sam sve općine i gradove u našoj županiji, razgovarao s ljudima, slušao njihove pritužbe, sugestije, razmišljanja. Predstavio sam svoj program, koji je očito realan i vjerodostojan što potvrđuje i premoćna pobjeda u prvom krugu.Osim toga, HDZ-ova lista, koju sam nosio, opet je pobjednička s tim što je u  odnosu na izbore prije 4 godine ukupni rezultat pojačan za oko pet posto. To znači da smo na dobrom putu. Da nam ljudi vjeruju, istakao je Boban, kazavši kako se nada potpori Trogirana koja će za osam dana trebati i Baturini.

HDZ- ov kandidat za trogirskog gradonačelnika kaže da su birači prepoznali njihov program, ali i zajedništvo u stranci te predanosti svih njenih članova jednom cilju, a to je izborna pobjeda.

– Već smo osigurali relativno većinu u Gradskom vijeću, u kojem imamo osam mandata. Sada je na redu drugo poluvrijeme  i siguran sam da ćemo ga dobiti, rekao je Baturina.

U petak poslijepodne u Trogir je stigao i ministar turizma Gari Cappelli kojeg su domaćini upoznali s odličnim turističkim rezultatima postignutim u prvom kvartalu ove godine koji će se već sutra dodatno pojačati. Zračna luka u Resniku u subotu će prihvatiti čak 90 zrakoplova, što je dobra vijest i za obližnji Trogir u koji će se sliti dio avioputnika. Ministar je sa stranačkim kolegama posjetio i ured Turističke zajednice  te razgledao sajam Vridne ruke obale, Zagore i škoja.

ZADNJE OBJAVE