9 C
Trogir
Utorak, 29 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTIStožer civilne zaštite Općine Okrug: Zbog lošije epidemiološke slike dolazi do novih,...

Stožer civilne zaštite Općine Okrug: Zbog lošije epidemiološke slike dolazi do novih, strožih mjera

Sjednica Stožera civilne zaštite Općine Okrug održana je 22. listopada u atriju nove zgrade dječjeg vrtića u Okrugu Gornjem

Sjednica je sazvana kao redovita prije nadolazeće zime u svrhu procjene spremnosti u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta. S obzirom na epidemiološku situaciju Stožer se osvrnuo na stanje u Općini Okrug. Prokomentirana je turistička sezona. Načelnica Stožera civilne zaštite i načelnik Općine Okrug izrazili su zadovoljstvo epidemiološkom slikom tijekom ljeta, čemu je sigurno doprinijelo i to što nije bilo uobičajenih velikih okupljanja. Predstavnik PP Trogir je izvijestio kako nema zabilježenih kršenja mjera na tom području. Svi članovi Stožera su u redovitom kontaktu i suradnja je ocijenjena kao izuzetno kvalitetna. Povećanjem broja zaraženih sigurno će biti nužni i češći sastanci.

-Dobroj epidemiološkoj slici u Općini Okrug, između ostalog, treba zahvaliti mještanima koji se pridržavaju svih propisanih mjera. Važno je da svi to prihvatimo i nastavimo se ponašati odgovorno i razumno kao i do sada. Smatramo važnim istaknuti nekoliko stvari ako kod nekog dođe do zaraze virusom. Potrebno je iskreno izvijestiti epidemiologe o svom kretanju i kontaktima, pridržavati se samoizolacije – zaražene osobe, članovi obitelji i kontakti. Svako skrivanje informacije o zarazi ili stigmatiziranje osoba koje su zaražene virusom najoštrije osuđujemo. Takvo ponašanje nas može dovesti do zakazivanja sustava. Odgovornim pristupom, možemo osim onog najvažnijeg, a to je zdravlje, očuvati i funkcioniranje ostalih sustava: zdravstvenog, obrazovnog, gospodarskog, socijalnog života i funkcioniranje društva općenito. Zbog lošije epidemiološke slike dolazi do novih, strožih mjera. Od utorka 27.10.2020. na snagu stupaju nove nužne epidemiološke mjere. Molimo mještane da nastave s odgovornim ponašanjem, poručili su iz Stožera civilne zaštite Općine Okrug.

ZADNJE OBJAVE