19 C
Trogir
Subota, 24 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKASplitski gradonačelnik Opara nakon sastanka u Banovini: Jamčim da Splićani ne udišu...

Splitski gradonačelnik Opara nakon sastanka u Banovini: Jamčim da Splićani ne udišu zagađeni zrak, a izjava dr. Ninčević je politički motivirana.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara sazvao je danas u Banovini sastanak sa svim predsjednicima Klubova vijećnika u Gradskom vijeću, a tema je sanacija na Karepovcu.

Evo izjava gradonačelnika nakon sastanka:

– Interes građana i zdravlje je prva i najvažnija stavka. Danas se na Karepovcu ništa nije dogodilo što nije i jučer, tako me izvijestio moj zamjenik Vela. Danas je buru digla izjava dr. Ninčević. Zatražit ćemo od Hrvatskog (nacionalnog) zavoda za javno zdravstvo da hitno dođu u Split i izvijeste javnost o stanju na Karepovcu.

– Prije sanacije smo najavili da će biti neugodnih mirisa, ali završit ćemo posao. Zahvaljujem građanima na strpljenju. Oslanjat ćemo se isključivo na mišljenje struke i relevantna i transparentna mjerenja. Glavno je relevantno mišljenje struke nakon kojih ćemo eventualno donijeti političke odluke.

Što se tiče eventualnih zaustavljanja radova na Karepovcu, odluku ćemo donijeti na osnovu mišljenja stručnjaka iz Hrvatskog (nacionalnog) zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zaštite okoliša – rekao je gradonačelnik.

Možete li sada jamčiti građanima da budu mirni i da zrak nije zagađen? – upitali su novinari.

– Jamčim, sva mjerenja su unutar dozvoljenih parametara. Sve je transparentno. Ništa se nije promijenilo osim naslova u novinama. Njene izjave su politički motivirane. Ne smrdi Karepovac od jučer nego od 50 godina rada i nestručnosti – kazao je Opara.

ZADNJE OBJAVE