16.8 C
Trogir
Utorak, 19 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJASNIJEG U DALMACIJI Zabijelio se dio Zagore, snježne pahulje na istoku Splita,...

SNIJEG U DALMACIJI Zabijelio se dio Zagore, snježne pahulje na istoku Splita, Klisu, zaleđu Omiša i Trogira, Braču…

Tijekom dana počelo je naoblačenje, a sredinom dana oborine su zahvatile dio sjeverne i srednje Dalmacije 

Utorak donosi promjenu vremena. Noć je bila hladna. U Dalmatinskoj zagori temperature zraka padale su do -7°C, koliko je rano jutros izmjereno u Muću. Mraza je ponegdje bilo uz obalu i na otocima. Primjerice, u dijelovima Korčule i Hvara temperatura se spustila na čak -3°C. Temperature zraka u 12 sati (Pljusak.com) Tijekom dana počelo je naoblačenje, a sredinom dana oborine su zahvatile dio sjeverne i srednje Dalmacije.

U Cetinskoj krajini počeo je padati snijeg pri temperaturama malo iznad nule. Snijeg je počeo padati na obalnim planinama Kozjaku, Mosoru, Omiškoj Dinari, Biokovu. Snježna se granica sve više spušta pa trenutno u Klisu pada umjeren snijeg, a jak snijeg povremeno pada na Zvjezdanom selu Mosor. Ovoga puta snijeg ne pada samo u Dubravi i Gornjem Sitnom, nego i u Donjem Sitnom, a snijega i susnježice povremeno ima u Tugarama i Srinjinama. Oko 12 sati slaba susnježica počela je padati u Omišu, ali i u dijelovima Žrnovnice.

Snijeg je počeo padati na Braču iznad samo 300 metar nadmorske visine. Zasad u Splitu, Kaštelima i Trogiru pada slaba kiša pri temperaturama između 4 i 5 Celzijevih stupnjeva. Zanimljivo, današnji snijeg u dijelovima Dalmacije donijelo je jugo, ali se po visini i dalje zadržava hladan zrak. Ovo je samo početak promjene vremena koja će kulminirati u nadolazećoj noći. U Zagori će ponegdje pasti preko 10 centimetara snijega, a padanje snijega večeras je moguće na dijelu obale. 

Izvor: Dalmacija Danas

ZADNJE OBJAVE