19.7 C
Trogir
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRSLAVUJI KAMERLENGA U ZNAKU NAJLJEPŠIH ŽENSKIH VOKALA

SLAVUJI KAMERLENGA U ZNAKU NAJLJEPŠIH ŽENSKIH VOKALA

 

TZ grada Trogira, Grad Trogir i i ovu će godinu u Kuli Kamerlengo odati počast najvećem dalmatinskom slavuju – Vinku Coci kojemu se u čast svakog ljeta u prekrasnom ambijentu Kamerlenga o kojem je toliko pjevao, ore najljepši zvuci dalmatinskog melosa.

Trogir kao kolijevka klapskog izričaja mjesto je nastanka najljepših klapskih pjesama a po prvi put ispod zidina Kamerlenga pjevati će ovu godinu ženski slavuji – najbolje ženske klape hrvatske klapske scene.

Manifestacija SLAVUJI KAMERLENGA održati će se 03. kolovoza u 21.00 sat u KULI KAMERLENGO, a centralna os ovogodišnjeg programa svakako će biti GALA KONCERT dive hrvatske glazbene scene RADOJKE ŠVERKO koja će nastupiti uz pratnju svog pratećeg orkestra.

Uz Radojku Šverko ispod zidova vječnog Kamerlenga svoje i Cocine pjesme pjevati će najbolje ženske klape: LUKA – RIJEKA, KAPRIC-ZADAR, LADESTA – LASTOVO, TAMARIN – VRANJIC,  ŠTORIJA – KAŠTELA I KURJOŽE – PODSTRANA.

Drugi dio koncerta je gala koncert Radojke Šverko uz orkestar.

Radojka Šverko će održati po prvi put svoj koncert u gradu Trogiru što je iznimno veseli stoga će svi posjetitelji Slavuja Kamerlenga i poklonici njezine glazbe svakako doći na svoje, no nažalost Kula Kamerlengo će biti premala za brojnu publiku jer je broj ulaznica ograničen, a ulaznice po cijeni od 100 kuna mogu se kupiti u Turističkoj zajednici grada Trogira i putem sustava internet prodaje: Croatia-tickets.

ZADNJE OBJAVE