23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJASlatine: Za samo dva mjeseca završena energetska obnova dječjeg vrtića

Slatine: Za samo dva mjeseca završena energetska obnova dječjeg vrtića

U Slatinama je u četvrtak obilježen završetak provedbe projekta energetske obnove dječjeg vrtića Morski Konjić.

Za ovaj projekt su Dječji vrtić Radost i Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. na natječaju HEP Opskrbe ‘ZelEn’ osigurali 560 tisuća kuna bespovratnih sredstva, a stručne službe Grada Splita izradile su tehničku dokumentaciju koja je poslužila za prijavu na spomenuti poziv.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš podijelila je radost okupljenih i čestitala svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

– Pri apliciranju vodili smo se načelom najudaljenije točke i posebno smo sretni da je baš ovo prvi vrtić koji je prijavio i realizirao projekt. Ako je ovolika transformacija moguća za samo dva mjeseca, tko kaže da ne isplati sanjati – kazala je zamjenica Hrgović Tomaš, istaknuvši kako ova obnova znači puno za poboljšanje uvjeta vrtićke djece ovih krajeva ali i podizanje ekološke svijesti najmlađih.

Endica Radić Hozo, ravnateljica DV Radost, u čijem je sastavu i vrtić u Slatinama, napomenula je kako je pored energetske obnove uređena i unutrašnjost vrtića, čime je vremenom nagrizena zgrada u potpunosti sanirana i podignuta na europski standard usluge. Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe istaknula je kako je ovakve projekte omogućio Fond ZelEn-a i kupci koji su prepoznali važnost obnovljivih izvora energije te da je današnji projekt jedan od 9 realiziranih u sklopu društveno odgovornog poslovanja koji provodi tvrtka. Vlasta Zanki, direktorica HEP ESCO-a istaknula je kako će vrtić ovim projektom značajno smanjiti potrošnju električne energije. 

HEP ESCO proveo je nabavu potrebnu za radove na obnovi fasade, toplinske izolacije ravnog i kosog krova te zamjenu vanjske stolarije, a na istom objektu obavljeni su i radovi rekonstrukcije rasvjete i gromobranske instalacije s procijenjenom vrijednosti od 31.000 kuna. 

Izvor: Dalmatinski portal

ZADNJE OBJAVE