19 C
Trogir
Subota, 24 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKASjednica Gradskog vijeća na rubu incidenta

Sjednica Gradskog vijeća na rubu incidenta

Na sjednici Gradskog vijeća umalo su se danas fizički obračunali vijećnik Damir Zaradić (HSP) i gradonačelnik Ante Bilić (SDP). Vijećnik je nakon izlaganja u kojem je iznio optužbe na loš rad gradske vlasti rekao: 
– Majke mi moje mile, da sam u vojsci, ja bih strijeljao nekoga.

Potom je za govornicu izašao gradonačelnik, te nakon nekoliko Zaradićevih glasnih rečenica rekao da se ne može derati te mu je uzvratio: 

– Oćemo li izać vanka?, aludirajući na obračun.

Kako se nastavilo dovikivanje, Bilić je s govornice otišao prema Zaradiću, te se u tom trenutku činilo da su stvari izmaknule kontroli, srećom drugi vijećnici su tada stali između SDP-ovca i HSP-ovca.

Nakon ovog incidenta, gradonačelnik Bilić je rekao:

– Vijećnik Damir Zaradić nekoliko posljednjih sjednica Gradskog vijeća ponaša se nedolično funkciji koju obavlja, ali i van svih civilizacijskih i komunikacijskih standarda te na taj način degradira i ustanovu Grada i Gradskog vijeća. Sve smo to tolerirali u namjeri da ne prekidamo raspravu ma koliko god je tim ponašanjem on činio nekonstruktivnom. I na današnjoj, 13. sjednici Gradskog vijeća vijećnik Zaradić nastavio s takvim ponašanjem, ali prevršio je svaku mjeru više puta ponovivši da bi nas sve strijeljao!? To kao gradonačelnik jednostavno ne mogu dozvoliti. Htio sam zaustaviti prijetnje i zastrašivanje vijećnika i mojih kolega. One s kojima se ne slaže u ovoj državi i ovom gradu ne može strijeljati, ma koliko to njemu bilo normalno. Pa nismo na vijeću da ratujemo već da uljuđeno i suvislo raspravljamo o predmetima važnima za budućnost grada i građana! Otvoreni smo za sva pitanja, kritiku također, jer sigurno i za to ima prostora i zato i postoji Gradsko vijeće, ali prijetnje i divljaštvo ne mogu dopustiti. Ispričavam se zbog svoje reakcije, ali jedina namjera bila mi je usprotiviti se prijetnjama i unošenju straha u vijećnicu, rekao je gradonačelnik Bilić.

Nakon stanke od pet minuta vijećnici su se ponovno vratili u klupe da bi do kraja sjednice sve prošlo u miroljubivom tonu jer je svih šest točaka Dnevnog reda jednoglasno usvojeno.

Foto: Youtube

 

ZADNJE OBJAVE