10.7 C
Trogir
Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021
Naslovnica VIJESTI POLITIKA Sjednica Gradskog vijeća na rubu incidenta

Sjednica Gradskog vijeća na rubu incidenta

Na sjednici Gradskog vijeća umalo su se danas fizički obračunali vijećnik Damir Zaradić (HSP) i gradonačelnik Ante Bilić (SDP). Vijećnik je nakon izlaganja u kojem je iznio optužbe na loš rad gradske vlasti rekao: 
– Majke mi moje mile, da sam u vojsci, ja bih strijeljao nekoga.

Potom je za govornicu izašao gradonačelnik, te nakon nekoliko Zaradićevih glasnih rečenica rekao da se ne može derati te mu je uzvratio: 

– Oćemo li izać vanka?, aludirajući na obračun.

Kako se nastavilo dovikivanje, Bilić je s govornice otišao prema Zaradiću, te se u tom trenutku činilo da su stvari izmaknule kontroli, srećom drugi vijećnici su tada stali između SDP-ovca i HSP-ovca.

Nakon ovog incidenta, gradonačelnik Bilić je rekao:

– Vijećnik Damir Zaradić nekoliko posljednjih sjednica Gradskog vijeća ponaša se nedolično funkciji koju obavlja, ali i van svih civilizacijskih i komunikacijskih standarda te na taj način degradira i ustanovu Grada i Gradskog vijeća. Sve smo to tolerirali u namjeri da ne prekidamo raspravu ma koliko god je tim ponašanjem on činio nekonstruktivnom. I na današnjoj, 13. sjednici Gradskog vijeća vijećnik Zaradić nastavio s takvim ponašanjem, ali prevršio je svaku mjeru više puta ponovivši da bi nas sve strijeljao!? To kao gradonačelnik jednostavno ne mogu dozvoliti. Htio sam zaustaviti prijetnje i zastrašivanje vijećnika i mojih kolega. One s kojima se ne slaže u ovoj državi i ovom gradu ne može strijeljati, ma koliko to njemu bilo normalno. Pa nismo na vijeću da ratujemo već da uljuđeno i suvislo raspravljamo o predmetima važnima za budućnost grada i građana! Otvoreni smo za sva pitanja, kritiku također, jer sigurno i za to ima prostora i zato i postoji Gradsko vijeće, ali prijetnje i divljaštvo ne mogu dopustiti. Ispričavam se zbog svoje reakcije, ali jedina namjera bila mi je usprotiviti se prijetnjama i unošenju straha u vijećnicu, rekao je gradonačelnik Bilić.

Nakon stanke od pet minuta vijećnici su se ponovno vratili u klupe da bi do kraja sjednice sve prošlo u miroljubivom tonu jer je svih šest točaka Dnevnog reda jednoglasno usvojeno.

Foto: Youtube

 

ZADNJE OBJAVE