15 C
Trogir
Petak, 9 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTISEGETSKE MAŽORETKINJE SPREMNE ZA POŽEGU

SEGETSKE MAŽORETKINJE SPREMNE ZA POŽEGU

Više od 1000 natjecatelja nastupit će na 25. Državnom prvenstvu u mažoret plesu i 22. Državnom prvenstvu u twirlingu koja će se održati u sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi od 1. do 3. travnja. Među njima su kao i svake godine Segetske mažoretkinje. Kako doznajemo od trenerice kluba Dore Brnović ove godine natjecat će se u nešto drugačijim kategorijama i to solo s rekvizitima i duet s rekvizitima u svim dobnim skupinama – mlađi juniori, kadeti, juniori i seniori. Natjecatelji će se boriti za odlazak na Europsko prvenstvo u Italiji u mažoret plesu te za Europski kup u Španjolskoj i Svjetsko prvenstvo u Torinu u twirlingu.

Segetske mažoretkinje ni sa jednog natjecanja u zemlji i inozemstvu u proteklih dvadeset godina otkako klub djeluje nisu se vratile bez pehara i medalja. Brojne medalje te više od pedeset pehara među kojima dominiraju oni zlatnog sjaja krase njihovu vitrinu.

Ana Tomaš, predsjednica kluba na čijem čelu je od osnivanja ponosna je na svoje cure. Ispratila je mnogo generacija. Trenutačno je u klubu njih pedesetak, a posebno je raduje veli dvadeset novoupisanih. “Jedne odlaze, druge dolaze, ali sretna sam gledajući kako se tradicija nastavlja. I Dora je “iznikla” iz našega gnijezda, i preuzela trenersku palicu. To me izuzetno veseli. Bit će njih još, poručuje sa smiješkom Tomaš.”

Segetske mažoretkinje prepoznatljive su ne samo na širem trogirskom području, gdje sudjeluju gotovo na svim prigodnim manifestacijama, već diljem” Lijepe Naše”.

Natjecale su se na europskim prvenstvima u Češkoj, Engleskoj, Norveškoj….

Njihova putovanja su kaže Dora nezaboravna, puna šale i veselja iz kojih se rađaju anegdote koje se kasnije dugo prepričavaju. Tako će zasigurno biti i ovoga puta.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE