7 C
Trogir
Petak, 21 siječnja, 2022
NaslovnicaVIJESTISEGETSKA RIVIJERA NA PETOM MJESTU PO OSTVARENIM REZULTATIMA U SPLITSKO- DALMATINSKOJ ŽUPANIJI

SEGETSKA RIVIJERA NA PETOM MJESTU PO OSTVARENIM REZULTATIMA U SPLITSKO- DALMATINSKOJ ŽUPANIJI

U prvih sedam mjeseci ove godine na području općine Seget ostvareno je 39 774 dolazaka gostiju te 231 008 noćenja. Lani je u istom razdoblju zabilježeno 19 507 dolazaka i 121 782 noćenja. Preračunavajući u postotke, riječ je o povećanju indeksa dolazaka za oko 203 posto i noćenja za 189 posto. Podaci su to tamošnje Turističke zajednice:

  • U usporedbi s 2019. godinom, u kojoj je evidentirano 90 256 dolazaka i 434 307 noćenja, ove godine je povećanje od 44 posto dolazaka i 53 posto noćenja, kazuje direktorica TZ-a općine Seget Adrijana Miloš.

Doznajemo kako trenutačno na segetskoj rivijeri ljetuje 7400 turista te da je najveća popunjenost u hotelima, kampovima pa u privatnom smještaju. Po strukturi gostiju, osim domaćih, prevladavaju Poljaci, Nijemci, Česi, Mađari…

Općina Seget prepoznatljiva je turistička destinacija na području Splitsko-dalmatinske županije te je na ljestvici turističkih rezultata već godinama na vrhu. Tako je, prema statistici Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, u prvih šest mjeseci zauzela peto mjesto s ostvarenih 64 329 noćenja i 15 047 dolazaka.

  • Prema podatcima iz sustava eVisitor imamo: 2 kampa, 7 hotela, 1 apartmansko naselje te privatni smještaj (razne vile s bazenima i apartmani). Posebno možemo istaknuti vile s bazenima u zagorskom dijelu naše općine koje samim tim pridonose i razvoju našeg zagorskog dijela (Seget Gornji, Bristivica, Prapatnica, Ljubitovica), kazala je direktorica Miloš.

Podsjetila je kako o cijeni noćenja odlučuju sami domaćini, odnosno vlasnici ugostiteljskih objekata.

  • Turistička zajenica ulaže sve napore za poboljšanjem ponude. Za produženje pred i posezone, aktivno radimo na uređenju naših biciklističkih staza koje povezuju obalni i zagorski dio općine. Nadamo se da će ovogodišnja sezona ići uzlaznom putanjom i optimizmom unatoč trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, zaključila je direktorica Miloš.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE