9.8 C
Trogir
Srijeda, 26 siječnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRSavjet mladih organizira projekt "Trogir u Bruxellesu"

Savjet mladih organizira projekt “Trogir u Bruxellesu”

Savjet mladih Grada Trogira povodom 20. obljetnice uvrštavanja stare gradske jezgre na UNESCO-v popis materijalne baštine, organizira projekt “Trogir u Bruxellesu”.

Tim povodom je predsjednik Savjeta mladih Ante Škrobica u uvodnom govoru na konferenciji “Izbjeglička kriza u Hrvatskoj i Europi” najavio taj veliki projekt Savjeta mladih:

“Kroz život u našem gradu Trogiranke i Trogirani imali su se prilike uvjeriti u ljepotu Trogira. Tu ljepotu svake godine prepoznaju deseci tisuća turista, a prepoznao ju je i UNESCO prije 20 godina. Savjet mladih, povodom 20 obljetnice uvrštavanja stare gradske jezgre na UNESCO-v popis materijalne baštine, organizira projekt “Trogir u Bruxellesu” koji će se održati pod pokroviteljstvom naših zastupnika u Europskom parlamentu. Trogir ćemo predstaviti kroz kratko predavanje, klapsku “pismu” Klape Tragos i dramsku točku našeg glumca trogirskih korijena gospodina Joška Ševe. Zadovoljstvo je što na ovaj način možemo doprinjeti našem gradu kojeg neizmjerno volimo.” kazao je predsjednik Savjeta mladih Ante Škrobica.

Dodajmo da će se predstavljanje Trogira održati 24. travnja u Bruxellesu – srcu Europe.

 

ZADNJE OBJAVE