10 C
Trogir
Četvrtak, 15 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRSaniraju se posljedice bure: službe na terenu, ceste prohodne...

Saniraju se posljedice bure: službe na terenu, ceste prohodne…

 Trogirski DVD i djelatnici HEP-a na terenu od sinoć saniraju posljedice bure.

Prema posljednjim informacijama, nastala je isključivo materijalna šteta, od čega su tri oštećena automobila. Srušeni su bili stupovi javne rasvjete na cesti za Žedno i Slatine te u Žednom. Do sada je odrađeno pilanje 20-ak slomljenih stabala te je ugašen jedan požar u Krtinama.

-Sve gradske ceste su prohodne. Najveći dio posla je na Trogir Holdingu čijih 20 ljudi sada čisti iščupana stabla i ostalo što je bura razbacala po ulicama, autima i javnim površinama. Bravo za naše službe, koje ostaju na terenu i u pripravnosti dok situacija ne bude pod kontrolom, poručio je gradonačelnik Ante Bilić. 

S pojedinih krovova zgrada i kuća pali su crjepovi, a šteta je nastala i na kući Dekaris, kod sjevernih gradskih vrata, s čijeg je krova pao dimnjak . Službe se ne mogu sada popeti na krov zbog bure i vidjeti točno stanje. Više informacija čim budu dostupne. 

Zbog ekstremnih vremenskih uvjeta upućen je apel građanima koji se kreću starom gradskom jezgrom da pripaze na padanje crjepova sa starih krovova kuća. 

Velike štete nastale su i na gradskom groblju…

{gallery}bura{/gallery}

ZADNJE OBJAVE