20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRSajam plodova jeseni: V. Trogirska Intrada 2017.

Sajam plodova jeseni: V. Trogirska Intrada 2017.

Grad Trogir i ove godine organizira jesensku sajamsku manifestaciju TROGIRSKA INTRADA 2017, koja će se održati u Trogiru od 29.rujna do 01. listopada 2017. godine.


Nakon uspješnih i dobro posjećenih pred-sezonskih sajmova, u nastojanju da i u post-sezonskom razdoblju obogatimo ponudu Grada Trogira, te omogućimo kako izlagačima, tako i posjetiteljima upoznavanje s bogatom ponudom hrvatskih, a napose dalmatinskih tradicionalnih i autohtonih proizvoda, u Trogiru će se po peti puta održati Sajam plodova jeseni TROGIRSKA INTRADA 2017. 

Ovogodišnja Trogirska Intrada održava se krajem rujna i početkom listopada, mjesecu poznatom kao mjesecu berbe grožđa, te prerade istog u vino, magičnog pića grčkog boga Dioniza. U svim mitologijama, a posebno grčkoj i rimskoj, štovala se vinova loza kao i samo vino. Osim grožđa, listopad je poznat i kao mjesec berbe maslina, mandarina i drugih agruma, kao i mjesec kruha i krušnih proizvoda.

ciljem što boljeg upoznavanja tradicionalne i autohtone ponude ovoga kraja, na sajmu plodova jeseni TROGIRSKA INTRADA 2017 predstaviti će nam se:

•proizvođači ekološki uzgojene zdrave hrane, autohtonih prehrambenih eko proizvoda, vina, pčelarskih proizvoda, maslinovog ulja, ljekovitog bilja i preparati te drugih raznovrsnih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-ova), 

•obiteljska poljoprivredna gospodarstava sa svojom bogatom agro-turističkom ponudom, napose ponudom ruralnog turizma regije

•obrtnici koji se bave očuvanjem starih zanata, unikatnih tradicionalnih rukotvorina, ručnih radova i suvenira od prirodnih materijala, te ostalih proizvoda tradicijskih obrta i njihove prezentacije na štandu i putem radionica,

 Trogirska Intrada dobila je ime po riječi koja znači urod, plodove mukotrpnog rada težaka, rezultate cjelogodišnjeg rada na zemlji. Intrada znači i rezultat strpljenja obrtnika, krunu rada vrijednih ruku, ali i priznanje u radu na promociji nematerijalne baštine.

Neka i ova V. Trogirska Intrada 2017. bude bogata ponudom i otvori vrata očuvanju izvornih vrijednosti i bogate tradicijske ponude ovog kraja, te neka doprinese tradiciji održavanja post-sezonske, jesenske manifestacije Grada Trogira s ciljem očuvanja lokalnih identiteta u današnjim uvjetima sve veće globalizacije. 

 

ZADNJE OBJAVE