29 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRRukometašica Matea Tomić i jedriličar Tudor Bilić najuspješniji trogirski sportaši

Rukometašica Matea Tomić i jedriličar Tudor Bilić najuspješniji trogirski sportaši

Lijepo je biti u svom gradu prepoznat i nagrađen

Zajednica sportskih udruga Trogira organizirala je, u prostorijama na Batariji, tradicionalnu svečanost na kojoj su nagrađeni najuspješniji sportaši grada Trogira u 2020./2021. Sportaši su provjereno najbolji ambasadori sredine iz koje dolaze te svaki njihov uspjeh zaslužuje javnu zahvalu i priznanje. Osim toga, nije mala stvar imati čak nekoliko klubova u prvim nacionalnim ligama.

Osim predsjednika Zajednice sportskih udruga Trogir Dubravka Škokića, nazočne je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Viktor Novak zahvalivši svima koji podržavaju, sudjeluju i pomažu sportašima i sportskim djelatnicima grada Trogira. Puno uspjeha sportašima je zaželio i Toni Zulim, predsjednik Gradskog vijeća.

Najbolja sportašica je članica ŽRK Trogir 58 Matea Tomić koja je ostvarila povijesni uspjeh kluba plasmanom u prvu žensku rukometnu, odnosno premijer ligu.

  • Ovo je veliki korak u mom novom poglavlju rukometa kojim se bavim već 12 godina. Privukao me jer je riječ o timskom sportu u kojem se družimo i postajemo kao obitelj. Sada smo u prvoj ligi i to je poprilično teško, ali ne možemo biti sretniji. Nadamo se što boljim rezultatima kako bismo pokazali Trogiru da mogu računati na nas i biti ponosni što imaju ženski rukometni klub, kazuje Tomić.

Najbolji sportaš je član JK Trogir Tudor Bilić koji je ostvario uspjehe u klasi Zvijezda u 2021. Od ukupno 25 posada i 11 nacija osvojio je 1. mjesto na prvenstvu 17. distrikta klase Zvijezda 2021. u Splitu, zatim 6. mjesto od ukupno 34 posade i 14 nacija na europskom prvenstvu klase Zvijezda 2021. u Splitu te 2. mjesto od ukupno 82 posade i 15 nacija na svjetskom prvenstvu klase Zvijezda 2021. u njemačkom Kielu.

  • Nekoliko puta sam bio nominiran za najsportaša kao junior, ali ovo je sada došlo kao pravo zadovoljstvo. Lijepo je biti u svom gradu prepoznat i nagrađen, kazao je Bilić.

Zbog povijesnog uspjeha plasmanom u najviši rang natjecanja ženskog rukometa u Hrvatskoj, za najbolju žensku ekipu proglašena je seniorska ekipa ŽRK Trogir 58 kojoj je priznanje uručio dugogodišnji sportski djelatnik i novinar Vilko Stojan. Budući da su se nakon 23 godine ponovno plasirali u najviši rang hrvatskog rukometa, odnosno premijer ligu za najbolji mušku ekipu proglašen je MRK Trogir kojem je priznanje uručio član Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Trogira Ante Miše.

  • Ne volimo se hvaliti, ali već par godina smo u vrhu i lani smo osvojili 1. LIGU JUG. Nakon što su nam ukinuli prvenstvo morali smo sve ispočetka, ali smo se dokazali kao daleko najbolja ekipa u Dalmaciji i šire, kazao je kapetan seniorske ekipe MRK Trogir Mario Milat.

Član Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Trogira Mario Juranović uručio je priznanja najboljim trenerima, a to su trener pod čijim vodstvom se ŽRK Trogir 58 plasirao u najviši rang ženskog rukometa Ivan Mitar i trener pod čijim vodstvom se MRK Trogir plasirao u najviši rang hrvatskog rukometa, odnosno premijer ligu Boris Popović.

Najbolji trener mlađih uzrasta je Marko Milat, trener pionira NK Trogir 1912 pod čijim je vodstvom klub napravio izvrstan rezultat osvajanjem prvog mjesta u 2. ligi pionira središta Split. Također, pod njegovim vodstvom klub se plasirao u viši rang, odnosno prvu dalmatinsku ligu pionira koja se igra od Dubrovnika do Zadra.

Najbolja ekipa mlađih uzrasta su stariji pioniri NK Trogir 1912. Napravili su izvrstan rezultat osvajanjem 1. mjesta u 2. ligi pionira središta Split te plasmanom u viši rang, odnosno prvu dalmatinsku ligu pionira.

Ove godine posebno priznanje zajednice Sportskih udruga Trogira išlo je našoj sugrađanki plivačici Antoniji Buličić za vrhunske sportske rezultate. Pored ostalih, važno je istaknuti da je jedan izniman podvig napravila 5. kolovoza kada je preplivala Čiovo u krugu od 35 kilometara.

Nagrađeni su i najperspektivniji mladi sportaši i sportašice: Veronika Pavković (Klub ritmičko sportske gimnastike Rusulice), Pina Buble (JK Trogir), Roko Hrabar (NK Trogir 1912), Ivan Rubelj (NK Trogir 1912), Jana Šimić (ŽOK Trogir), Marta Rožić (ŽOK Trogir), Ema Karabatić (ŽRK Trogir 58), Ema Zulim (ŽRK Trogir 58), Ante Debak (KK Trogir), Ante Sorić (KK Trogir), Lucijan Drnasin (MRK Trogir), Mateo Čudina (MRK Trogir) i Mia Barada (AK Trogir).

Čestitamo svim dobitnicima i u predstojećoj sportskoj godini želimo im puno sportskih uspjeha i izvrsnih rezultata.

Foto: Željko Agnić

ZADNJE OBJAVE