21 C
Trogir
Subota, 23 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRRezultati provedene akcija nadzora teretnih vozila, motocikla i mopeda na području Policijske...

Rezultati provedene akcija nadzora teretnih vozila, motocikla i mopeda na području Policijske postaje Trogir

Jučer, 22. travnja od 9 do 13 sati policijski službenici Policijske postaje Trogir u suradnji sa službenicima Odjela za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave i nadzornicima tehničke ispravnosti vozila, Centra za vozila Hrvatske, proveli su ciljani nadzor tehničke ispravnosti teretnih vozila, motocikla i mopeda. Nadzorom je obuhvaćen cestovni pravac državne ceste D-8, smjer Split-Trogir, kao i područje grada Trogira.

  • Tijekom ciljanog nadzora obuhvaćeno je i kontrolirano 10 teretnih vozila, 8 mopeda, 5 motocikli, 12 osobnih vozila. Utvrđena su 23 prekršaja. Tijekom provođenja akcije na izvanredni tehnički pregled upućeno je ukupno 11 vozila: 2 mopeda, 2 motocikla, 5 teretnih vozila i 2 osobna vozila, koja su proglašena tehnički neispravna, isključena iz prometa te im je zabranjeno daljnje sudjelovanje u prometu dok se utvrđeni nedostaci ne otklone, kazala je policijska službenica za odnose s javnošću Željka Radošević.

Najava pojačanog nadzora cestovnog prometa za vikend

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a činjenjem kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.

ZADNJE OBJAVE