31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRREVIZIJA UTVRDILA, A SKUPŠTINA POTVRDILA: GRAD TROGIR NIJE DUŽAN PROMETU 300.000 EURA...

REVIZIJA UTVRDILA, A SKUPŠTINA POTVRDILA: GRAD TROGIR NIJE DUŽAN PROMETU 300.000 EURA VEĆ JE U PRETPLATI 30.000 EURA

Splitska tvrtka Promet prije mjesec i pol dana najavila je da će od 1. svibnja zaustaviti autobusne linije 20-ak gradova i općina koje su joj za prošlu godinu navodno dužne ukupno 3.1 milijun eura od čega više od 2 milijuna odlazi na veće plaće zaposlenika. Tada su iz Prometa oštro prozvali suvlasnike i dužnike, međutim oni su odgovorili kako su na takav dug upozoreni tek početkom ove godine i to nakon što su redovito mjesečno plaćali unaprijed dogovorene iznose. Drastična mjera koju su najavili iz Prometa bila je razlog zbog koje su se gradonačelnici grada Kaštela Denis Ivanović, Trogira Ante Bilić, Solina Dalibor Ninčević te načelnici općine Podstrana Mijo Dropuljić i Klisa Jakov Vetma 30. travnja obratili medijima ispred ulaza u „Prometovu garažu“. Pojedinačno su iznijeli objašnjenje za taj po njima nerealna dug i tražili reviziju koja je u međuvremenu obavljena, a izvještaj s revizije Skupština je potvrdila. Što se tiče Grada Trogira revizija je utvrdila kako Grad Trogir ne da nije dužan Prometu 300.000 eura već da je u pretplati 30.000 eura.

Nedavno se naš grad s nekolicinom drugih u okruženju našao na meti optužbi o astronomskim dugovanjima Prometu. Nakon što godinama uredno podmirujemo obveze te se ponašamo kao pouzdan partner i dioničar, odjednom smo proglašeni neprijateljem dužnim 300.000 eura zbog kojih je navodno dovedeno u pitanje funkcioniranje ove firme. Znali smo da taj iznos nema veze sa stvarnom situacijom jer se vrlo odgovorno odnosimo prema financijama. Štiteći interese grada tražili smo dubinsku analizu i računovodstvene dokaze o tom dugu. Zaključak je sljedeći – Trogir ne da nije dužan, nego je u pretplati 30.000 eura! Nismo dopustili da nas bilo tko na blef tjera da plaćamo fantomske dugove i rješava probleme s kojima nemamo veze. Kao i puno puta do sada, razumno i odgovorno smo zaštitili interes grada, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Podsjetimo, početkom svibnja Uprava Prometa uputila je poziv za sastanak suvlasnicima toga Društva koji nisu suglasni s izračunom dugovanja za 2023. Sastanak je održan i na njemu su se pokušale razjasniti okolnosti u svezi nastalih dugovanja. Tada je zaključeno da će revizija dat svoju konačnu riječ.

GORDANA DRAGAN

Foto: Nikola Vilić/Cropix/Ilustracija

ZADNJE OBJAVE