32 C
Trogir
Srijeda, 10 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAReagiranje načelnika Okruga na izjave gradonačelnika Trogira u emisiji Gradskog radija

Reagiranje načelnika Okruga na izjave gradonačelnika Trogira u emisiji Gradskog radija

Načelnik općine Okrug Ivica Radić reagirao je na izjave gradonačelnika Grada Trogira Ante Bilića koje je on izrekao u radijskoj emisiji emitiranoj na Gradskom radiju Trogir, 30. listopada 2018. godine.

Jedna od spomenutih tema tijekom emisije je bila gradnja reciklažnih dvorišta, kako Grada Trogira, tako i Općine Okrug. Gradonačelnik se pri odgovoru na pitanje slušatelja o reciklažnom dvorištu Općine Okrug, u svojoj izjavi, pozvao na upravni spor, stoga su iz Općine Okrug htjeli pojasniti tu tvrdnju kako među građanima ne bi došlo do pogrešnih shvaćanja. 

Iz Općine navode kako za projekt Izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta na području Općina Okrug ne postoji nikakav upravni spor. Upravni spor, na koji se pozvao gradonačelnik, su pokrenule tri fizičke osobe protiv Rješenja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske, kojim je odbijena njihova žalba na lokacijsku dozvolu za pristupni put izdana od strane prvostupanjskog tijela Splitsko – dalmatinske županije, Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje – Ispostave Trogir.

Na isto Rješenje tužbu je podnio i Grad Trogir ali izvan propisanog roka, stoga je tužba Grada Trogira, odbačena kao nepravodobna. Isto tako, protiv Općine Okrug nije podnesena nikakva tužba, te je Općina zainteresirana osoba.

Reagiranje načelnika Općine okrug prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na gostovanje gradonačelnika grada Trogira, u emisiji na Gradskom radiju Trogir, osjećamo se dužnima uputiti građanima slijedeće očitovanje. Za projekt Izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta na području Općina Okrug ne postoji nikakav upravni spor. U upravnom sporu koji je u tijeku (na kojeg se poziva gradonačelnik Grada Trogira) stranke su 3 (tri) fizičke osobe, kao tužitelji, te Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenje Republike Hrvatske, kao tuženik. Fizičke osobe su pokrenule upravni spor protiv Rješenja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH kojim je odbijena njihova žalba na lokacijsku dozvolu za pristupni put za reciklažno dvorište.  

Općina Okrug sudjeluje u upravnom sporu samo kao zainteresirana osoba.”

S poštovanjem,
Ivica Radić, struč.spec.ing.sec.
Načelnik Općine Okrug

 

ZADNJE OBJAVE