36 C
Trogir
NaslovnicaKULTURARazgledajte izložbu Triptih u Muzeju grada Trogira

Razgledajte izložbu Triptih u Muzeju grada Trogira

Izložba “Triptih” Nene Mikulića otvorena je u atriju Muzeja grada Trogira u petak, 17. kolovoza.

Mikulićev trogirski “Triptih”, kako se zove ova, njegova prva izložba u Trogiru, a koju je otvorila kustosica Aleksandra Bilić Petričević, sastavljen je od već poznatih reljefnih slika i drvenih skulptura, ali i recentnih radova – slika na platnu.

Cijeli novi stil koji predstavlja u Trogiru nastao je ove godine i u jednom dahu… Radi se o vrlo ekspresivnim slikama, kaže Mikulić. U pitanju je figurativno slikarstvo, ali na potpuno nov način. Likovi na slikama prikazani su vrlo seriozno, bez najmanjeg prisustva naive ili dopadljivosti koji su krasili moje ranije slikoreljefne slike. Potezi kista vrlo su užurbani, boja je nanesena snažno, ponekad gotovo i agresivno, kaplje i cijedi se u stvaralačkom zanosu…

Neno Mikulić rođen je 1964. godine u Splitu.Kemijsko – tehnološki fakultet završio je u Zagrebu 1987. godine. U prosincu 2002. godine diplomirao je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Gorkog Žuvele. Živi i radi u Splitu. Djela mu se nalaze u fundusu Moderne galerije u Zagrebu, Galeriji sv. Krševana u Šibeniku te u privatnim zbirkama diljem svijeta.

Izložba ostaje otvorena do 8. rujna, a  možete je razgledati tijekom kolovoza svaki dan 10:00 do 13:00 te 18:00 do 21:00 sat, a tijekom rujna od ponedjeljka do subote od 10:00 do 13:00 te 17:00 do 20:00.

Foto: Muzej grada Trogira

{gallery}nenomikulic{/gallery}

ZADNJE OBJAVE