31 C
Trogir
NaslovnicaKULTURARazgledajte izložbu skulptura Marina Studina

Razgledajte izložbu skulptura Marina Studina

Muzej grada Trogira i Muzej grada Kaštela nastavili su uspješnu međumuzejsku suradnju izložbom skulptura Marina Studina koja je  otvorena u srijedu, 12. lipnja  u Galeriji Cate Dujšin Ribar.

U ime domaćina, Muzeja grada Trogira nazočnima se obratila ravnateljica dr. sc. Fani Celio Cega,  a potom i  ravnatelj Muzeja grada Kaštela Ivan Šute. O autorovu opusu govorila je  muzejska savjetnica Mirela Duvnjak, voditeljica Zbirke Marin Studin.  Autorica izložbe i kataloga, kustosica Aleksandra Bilić Petričević naglasila je kako je karakteristika cjelokupnog umjetničkog opusa Marina Studina uz heterogenost  mješavina izraza unutrašnje, subjektivne, emotivne, instinktivne dinamike i secesijsko-ekspresivnog, realistično-lirskog i realistično-pučkog stila. Podsjetila je kako se izložba može razgledati do 29. lipnja, od ponedjeljka do subote od 10:00 do 13:00 te od 17:00 do 20:00 sati.

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja naše slikarice Cate Dujšin Ribar u Muzeju grada Kaštela izložbom “Uvijek sam išla iz sebe i za sobom” koju je priredila muzejska savjetnica Mirela Duvnjak, ove godine Muzej grada Trogira ugostio je  izložbu kiparskih djela Marina Studina iz fundusa Muzeja grada Kaštela. 

Na izložbi skulptura jednog od najznačajnijih kaštelanskih umjetnika prezentiran je izbor od 30 djela – od najstarijeg reljefa Akt iz 1917. godine nastalog u duhu secesijskog ekspresionizma do reljefa koji predstavljaju vrhunac njegovog stvaralaštva koje je radio pred kraj života, 1957./58. godine. 

Izložba je popraćena katalogom čiji su tisak, kao i realizaciju izložbe omogućili Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Trogir.

Foto: Snježana Mayer 

{gallery}izlozba002{/gallery}

ZADNJE OBJAVE