38 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRRašpin Jute: Započele pripreme za maškarane dane

Rašpin Jute: Započele pripreme za maškarane dane

Pripreme za najveselije razdoblje u godini već je u tijeku, tako da je u velikim pripremama i Trogirska karnevalska udruga „Rašpin Jute“

„Vrijeme je festivala od karnevala, vrijeme šale i omiljene zabave za sve generacije. Pozivam vas da nam se pridružite i svojim prisustvom obogatite karnevalsko događanje. Želimo još jednom istaknuti da se čuje: maškare i maškaranje je običaj naših starijih generacija koji se njeguje i ne prepušta zaboravu. U našem malom mistu, našem voljenom Trogiru mnogi građani njeguju tu tradiciju. Vole smijeh i zabavu, vole maškare“, kažu članovi udruge „Rašpin Jute“.

Datumi fešta se već znaju pa tako i datumi kada će pojedine krnjevalske udruge preuzeti ključeve svojih mjesta

„Svake godine u mjesecu siječnju Trogirska karnevalska Udruga „Rašpin Jute“ organizira primopredaju ključeva grada Trogira. Aktualni gradonačelnik i njegova ekipa moraju odstupiti i prepustiti vlast maškarama. Sa stolice se podići i dostojanstveno odstupiti jerbo je došlo naše vrime. Znamo da je nervoza prisutna, stolice se tresu, ali maškare preuzimaju upravu vođenja grada“, dodali su iz udruge „Rašpin Jute“.

Primopredaja ključeva grada održat će se 28. siječnja u 12:00 sati, a Tonći Barada predsjednik „Rašpin Jute“ kazao je: „ Naša je želja da gradimo veliki aqua park kako bi pored brojnih znamenitosti imali sadržaje koji će razveseliti djecu, njihove roditelje i unijeti malo vedrine i veselih događanja. Aquapark je idealna ljetna destinacija za cjelodnevni adrenalinski ili relaksirajući doživljaj koji nam nedostaje u gradu.“

Pred trogirskom udrugom je i organizacija dvije maškarane povorke, a prve su, prema programu, dječje tj. MALE MAŠKARE, koje će se održati u subotu, 22. veljače, a dan nakon u nedjelju, 23. veljače na rasporedu su VELIKE MAŠKARE.

Fotografija: Prošlogodišnje maškare

ZADNJE OBJAVE