38 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRRadovi na proširenju kanalizacijske mreže

Radovi na proširenju kanalizacijske mreže

Radovi na proširenju kanalizacijske mreže, na koju će se spojiti ACI marina i desetak kućanstava u okruženju,  započeli su 16. listopada. Događaju su, u trogirskoj ACI marini,  nazočili gradonačelnik Trogira Ante Bilić i direktor VIK-a Tomislav Šuta. Investicija je vrijedna oko 700.000 kuna.

“Zahvaljujem se ViK-u i direktoru Tomislavu Šuti što su proveli postupak i doveli ga do faze realizacije. Ovom investicijom rješavamo veliki problem otpadnih voda s ovog predjela koje su do sada završavale u moru. Čim radovi na kanalizaciji završe, a rok je tri mjeseca, Grad će krenuti u projekt uređenja trga Lučica koji smo malo odgodili kako isti predio ne bismo raskopavali dva puta. Za taj projekt pokrenuta je javna nabava i uskoro ćemo i na ulazu u ACI dobiti jedan reprezentativan i uređen dio grada. Što se tiče daljeg širenja kanalizacijske mreže, do kraja godine realizirat će se još dva projekta kroz agenciju EKO Kaštelanski zaljev, na Travarici i u Saldunu, a do 2023. bit će dovršen i projekt kanalizacije aglomeracije kroz koji će gotovo svi u Trogiru biti priključeni na kanalizacijski sustav što nam je bitno iz domene zaštite okoliša, gospodarstva, turizma te prvenstveno kvalitete života u našem gradu”, kazao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

„Riječ je o izgradnji od oko 220 metara kanalizacije u kojem će se omogućiti priključak ACI marine na sustav odvodnje, kako ACI marine tako i jedno šest kućanstava koji su do sada direktno u more ispuštali svoju kanalizaciju. Ovo je velika stvar za sam Grad Trogir, kroz aglomeraciju želimo da postotak priključenosti dovedemo do maksimalnih 99 posto“, rekao je direktor VIK Split Tomislav Šuta.

 

ZADNJE OBJAVE