21 C
Trogir
NaslovnicaKULTURARadionice za djecu u Muzeju grada Trogira u okviru izložbe "Ekspozicija grada"

Radionice za djecu u Muzeju grada Trogira u okviru izložbe “Ekspozicija grada”

Ekspozicija grada” – izložba fotografija Joška Hercega i Vlade Sorića otvara se u atriju Muzeja grada Trogira u ponedjeljak, 23. listopada 2017. u 19:00 sati. Izložba se može razgledati do 31. listopada, a u okviru izložbe održat će se i dvije radionice za djecu pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš.

Prva radionica je na rasporedu u srijedu, 25. listopada 2017. u 17:00 sati, a druga u ponedjeljak 30. listopada, također u 17:00 sati. Za sudjelovanje u radionicama potrebno je prijaviti se voditeljici na telefonski broj 881 406 (birati 6), broj mobitela 099 670 7159 ili na e-adresu gogtomas@gmail.com

Cijena radionice je 20,00 kuna, a sav materijal za rad je osiguran.

Goranka Tomaš kazala je što nas očekuje u novim kreativnim radionicama:

 Vlado i Joško ovom će izložbom ispričati priču o ljudima i o životu u našem malom mistu koje je odraz svega onoga što se događa i u velikim mistima i hvala im na tome. Život donosi i mladost i starost, moć i nemoć. No, svega toga ne bi bilo da nije malih ljudi… svaki čovjek ima svoje mjesto pod suncem i svatko ima neki put i sudbinu, mali ljudi najčešće iz raznoraznih razloga imaju puno puteva… Danas ima puno svita koji se bavi fotografijom, no jedno je baviti se nečim, a nešto skroz drugo pokušavati razumjeti i, konačno, razumjeti ono čime se baviš. Ova dva autora dio svojih života posvetili su fotografiji i ljudima i nisu to učinili površno, već strpljivo, polako i stentano… skromno i samozatajno… Smatram da je upravo to je pravi put u svijetu bilo koje umjetnosti, kaže Goranka Tomaš te nastavlja Nije dovoljno imati skupocjeni fotoaparat da bi bio veliki fotograf, potrebno je znati uhvatiti momenat ili trenutak, a trenutaka ima pregršt samo koji li je pravi; onaj veličanstveni – znatiželjna i kreativna duša će znati!

A sada, dolazi najbolji dio:

Tijekom trajanja izložbe (23. – 31. listopada 2017.), Joško će svako poslijepodne fotografirati sve zainteresirane posjetitelje izložbe, pa će tako fotografirati i – polaznike radionica. Nakon fotografiranja izrađivat ćemo okvir za fotografiju kako bi vaša uspomena bila potpuna, najavljuje muzejska pedagoginja.

Kada je u pitanju portret u fotografskom svijetu najteže je uhvatiti trenutak čovjekovog pravog bića; stanje opuštenosti i ljepote duha… Definicija ekspozicije je ukupna količina svjetla kojoj je dopušteno da padne na fotografski medij, Joško i Vlado, u toj ukupnoj količini svjetla uspjeli su prikazati pojedince u svojoj svakidašnjoj ljepoti, a tada smo svi mi najveličanstveniji… onda kada smo spontani…, zaključuje Goranka Tomaš.

-Zvuči zanimljivo, zar ne? Zato brzo do svojih telefona, mobitela ili računala – prijavite se na radionice i  uz pomoć Goge i Joška stvorite sjajne uspomene!, poručuju iz Muzeja grada Trogira. 

 

 

ZADNJE OBJAVE